Hirdetés
3x3

Mindkét csapatunk negyeddöntős Belgrádban:

:

Hirdetés

A belgrádi nemzetközi 3×3-as torna első napjának esti programjában a Farkas Petra, Jáhni Zsófia, Révész Luca és Tóth Franka összeállítású négyesnek szurkolhattunk. A mieink a csoportjuk második helyezettjeként jutottak a negyeddöntőbe, ahol az angol válogatott lesz a riválisuk.

Az első csoportmérkőzésén a magyar együttes 21-18-ra múlta felül Mongólia 2. csapatát. A két gárda 10-10-ig fej-fej mellett haladt, majd fokozatosan a mieink kerültek fölénybe. 15-11-re és 20-15-re is vezettek a magyar lányok. A mongol gárda nagyot küzdött és 20-18-ra még felzárkózott. A találkozót lezáró 21. pontunkat Jáhni Zsófia szerezte.

A mieinkhez hasonlóan Lengyelország 2. csapata is legyőzte a mongol gárdát, így biztos továbbjutóként a csoportgyőzelem volt a tét a nap utolsó magyar érdekeltségű összecsapásán. Ezen a találkozón válogatottunk végül 21-13 arányban maradt alul Lengyelországgal szemben. A magyar csapat nagyot harcolt. Az első megszakításnál mindössze 6-5-re vezetett a lengyel gárda. A találkozó középső szakaszában azonban érvényesült riválisunk rutinja. Gyorsan nőtt az előnyük, de a mieink egy pillanatra nem adták fel és még 19-11-nél is eredményesek voltak távolról. Az utolsó fél percben szerezte 21. pontját a lengyel gárda.

Eredmények

Magyarország 2 – Mongolia 2 21-18

A magyar válogatott pontszerzői: Jáhni Zsófia 7, Révész Luca 5, Tóth Franka 5, Farkas Petra 4.

Lengyelország 2 – Magyarország 2 21-13

A magyar válogatott pontszerzői: Farkas Petra 5, Jáhni Zsófia 4, Tóth Franka 2, Révész Luca 2.

Mint ismert, a tornán versenyző másik magyar négyes, melyet Böröndy Vivi, Hegedűs Janka, Papp Dia és Tóth Orsi alkot délután már kivívta a negyeddöntős szereplés jogát. Szombaton 15 óra 20 perctől így mindkét magyar csapatnak szurkolhatunk.

Hirdetés