Hirdetés
Archivum

Mindkét idei meccsén gyõzni akar a válogatott:

:

Hirdetés

A magyar nõi kosárlabda-válogatott hétfõn Miskolcon megkezdte a felkészülést az Izland és Portugália elleni Európa-bajnoki selejtezõkre, melyeket gyõztesen akar megvívni.

Szalay Ferenc elnök a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) sajtótájékoztatóján azt emelte ki, hogy számos fiatal kapott meghívást a csapatba, az idõsebb, tapasztaltabb játékosok pedig segítenek abban, hogy a fiatalok beilleszkedjenek és egy új magyar válogatottat alkossanak az elkövetkezõ években. “Ki kell jutni az Eb-re, ez a cél” – jelentette ki az MKOSZ vezetõje. – “A szövetség ennek érdekében mindent a csapat rendelkezésére bocsát, és a klubok is támogatják ezt a munkát.”

Stefan Svitek szövetségi kapitány arról számolt be, hogy három játékos még hiányzik a keretbõl, de õk is hamarosan megérkeznek. Rámutatott, mivel új rendszer van, azaz év közben zajlanak a mérkõzések, kevés az idõ a felkészülésre. Ugyanakkor vélhetõen a többi csapat is ezzel a problémával küzd. Úgy fogalmazott, bízik abban, hogy a játékosok a klubokban jó munkát végeztek, s arra lehet építeni. Majd megemlítette, hogy az idõ rövidsége ellenére kidolgozták a taktikát védekezésben, s támadásban is.“A következõ két meccsen modern, jó kosárlabdát játszunk majd, és a gyõzelem a cél” – hangsúlyozta a tréner, aki a válogatottságot lemondó Vajda Anna helyére Kaposi Pálmát hívta be a keretbe. A soros ellenfelekkel kapcsolatban az izlandi együttest “fekete ló”-ként jellemezték, mivel kevés az információ róluk. A portugálokkal kapcsolatban pedig az hangzott le, hogy sokat fejlõdtek az elmúlt idõszakban, így nehéz ellenfélként számolnak velük.

Stefan Svitek szövetségi kapitány együttese szombaton Miskolcon fogadja az izlandiakat, majd négy nappal késõbb Portugáliában lép pályára. A 2017-es Európa-bajnokság selejtezõkörében a válogatott a portugálok és az izlandiak mellett a szlovákokkal van egy csoportban. Az Eb-re a kilenc csoportgyõztes, továbbá a hat legjobb második jut ki, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevõk.

Forrás: MTI

Hirdetés