Hirdetés
Európa

Mindössze négy csapat van hasonló sorozatban, mint a Sopron:

:

Hirdetés

Pénteken a Sopron Basket 84-54-re legyőzte a Basket Landes csapatát az Euroligában. Ezzel a soproni csapat veretlenül nyerte az Euroliga csoportját. A szezonban a magyar bajnoki meneteléssel együtt immár 23. sikerét könyvelhette el Gáspár Dávid együttese.

A nemzetközi kupasorozatok mezőnyét tekintve mindössze négy olyan együttes van a Sopron Basket mellett, mely hazája bajnokságában és nemzetközi porondon sem talált még legyőzőre a 2020/2021-es évadban.

Az Euroligában a Salamanca és az UMMC Jekatyerinburg mondhatja el ezt magáról. A Salamanca mind a 20 mérkőzését megnyerte a spanyol bajnokságban és az Euroliga A-csoportjában megvívott eddigi öt találkozóját is hozta Roberto Iniguez együttese. A Jekatyerinburg az orosz élvonalban 12 győzelemmel rendelkezik, az Euroliga C-csoportjában pedig hat sikert jegyeztek Breanna Stewarték.

Három olyan gárda van még az Euroligában, amelyik a hazájában veretlen. A Fenerbahce Törökországban, az USK Praha Csehországban, míg a Bourges Franciaországban. Ők azonban a legrangosabb európai kupasorozatban már botlottak.

Az Európa Kupában a Reyer Venezia és a Ramla mondhatja el magáról, hogy idén még egyetlen porondon sem veszített meccset. Az olasz együttes minap Twitteren is büszkén hirdette a 22-0-s mutatót. Ebben 16 olasz bajnoki, 3 EK meccs és szeptemberből az Olasz Szuperkupa nyolcas döntőjének három találkozója szerepel. Az izraeli élcsapat pedig hét bajnoki és két Európa Kupa találkozón nem talált legyőzőre.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés