Hirdetés
Utánpótlás

Minél több válogatott játékost nevelne a DVTK Akadémia:

:

Hirdetés

Az utanpotlassport.hu Király Sándort, DVTK Akadémia igazgatóját kérdezte a leállás utáni tapasztalatairól és az intézmény távlati céljairól.

Nem úgy sikerült a járvány okozta leállás idején a munka, ahogyan azt szerettük volna. Azt reméltem, a fiatalok nyolcvan százalékos formában térnek vissza, ebből harminc-negyven lett; utóbbi csak jó indulattal. Tudták a gyerekek, hogy fontos lenne elvégezni a kiadott feladatokat, mégsem tettek így. A terembe visszatérve ezt a problémát korrigálni kellett, kemény munkába kezdtünk, és az erőnlétüket is próbáltuk a megfelelő szintre emelni. Most nagyjából hetven százalékos állapotban vannak ahhoz képest, ahol tartaniuk kellene a felkészülés jelenlegi szakaszában.

mondta a lapnak Király Sándor, aki hangsúlyozta: az eredményesség helyett sokkal inkább az élvez prioritást, hány válogatottat adnak a nemzeti együtteseknek.

“Ez elég jelentős váltás, de nem állunk rosszul: tavaly hét kosarasunk szerepelt a válogatottakban, ezzel a negyedik legjobbak lettünk az országban. A folytatásban tehát − amellett, hogy minden korosztályban bejutunk a bajnoki nyolcas döntőbe −, az is célunk, hogy a lehető legtöbb játékost adjuk a magyar kosárlabdának.” – tette hozzá Király Sándor.

Az első osztályban Bacsó Zsófiát és Vég-Dudás Annát is a keretbe nevezi az Aluinvent DVTK, így összesen már négy főre nőtt az intézményben nevelt élvonalbeli játékosok száma.

A teljes összeállítás IDE KATTINTVA olvasható.