Hirdetés
Archivum

Minimális diósgyõri vereség Rózsahegyen:

:

Hirdetés

Szombaton délután Rózsahegyen lépett pályára a DVTK. Peresztegi Nagy Ákos csapata 77-73-as vereséget szenvedett. A két együttes a negyedik negyed elejéig fej-fej mellett haladt. Majd 62-61-es DVTK vezetés után egy 13-0-s szériával 74-62-re lépett el a Rózsahegy és ezzel eldöntötte a találkozó sorsát.

A jövõ heti fontos Basket Landes elleni Európa Kupa mérkõzés elõtt a felkészülés jegyében utazott Rózsahegyre a DVTK. A találkozó eleje kiegyenlített játékot hozott, majd 7-6-os hazai elõny után az elsõ negyed hajrájában egy 10-4-es szériával 16-11-re fordított a DVTK. Ebbõl a futásból Jensone, Bálint Réka, Szabó és Czank vette ki a részét. A negyed végén azonban Baburova triplájával 16-14-re felzárkóztak a hazaiak.

A második etap elején Baburova találatára Bukovszki válaszolt egy triplával és ezt követõen 3-5 pont környékén állandósult a differencia. A játékrész közepén 28-25 után Vesterberg és Brezaniova találataival fordított a szlovák alakulat. Ekkor Peresztegi Nagy Ákos már egy idõkérésen is túl volt. A csapatok ezt követõen fej-fej mellett haladtak és nagy különbség nem alakult ki. A félidõben 39-39 állt az eredményjelzõn.

A harmadik szakasz elsõ két percében 5-0-s sorozatot csinált a Rózsahegy, miközben Tobin és Bukovszki is begyûjtötte a harmadik személyi hibáját. A DVTK-nál Raven vállalta a vezér szerepét, aki a harmadik szakaszban 5 perc alatt 8 pontot rámolt be és ezzel 50-47-nél már ismét magyar elõnyt regisztrálhattunk. A DVTK jó szériáját Cernakova triplája törte, de a következõ két támadásból Jensone és Bálint is távolról volt eredményes. A triplák a harmadik negyed végjátékát meghatározták, hiszen az utolsó támadásból Horváth is hárompontost szerzett és ezzel 59-57-es elõnnyel várta a negyedik etapot a magyar csapat.

A záró szakaszban 62-61-ig nem sokat változott a játék képe. Ekkor azonban egy közel 7 perces miskolci kosárcsend következett. Peresztegi Nagy Ákos 5 perccel a lefújás elõtt kért idõt, amikor Tobin negyedik hibáját ütötte be és 66-62-re ment a Rózsahegy. Tobin faultja után a svéd Stalvant dobhatott két büntetõt, melybõl az elsõ ment be. A második kimaradt, viszont a labda Murphy kezébe hullott és ebbõl végül egy 3 pontos akció kerekedett. 69-62 után ráadásul Baburova egy triplát értékesített, majd Stalvant két büntetõje zárta a 13-0-s hazai sorozatot.

A végjátékban Sverrisdottir és Jensone tripláival még szépített a DVTK, de fordítani már nem sikerült. Az izlandi és a lett légiós 16-16 pontnál állt meg, de Raven is 14 egységig jutott.

Eredmény
MBK Ruzomberok – Aluinvent DVTK Miskolc 77-73 (14-16, 25-23, 18-20, 20-14)
 

Hirdetés