Hirdetés
Archivum

Minimális elõnyben a PEAC:

:

Hirdetés

A héten a Magyar Kupa negyeddöntõjében három találkozót bonyolítottak le. A legjobban várt rangadón a PEAC nagy csatában 56-54-re verte a PINKK együttesét, a Gyõr Szekszárdon kivívta a továbbjutást. A DKSK megnyugtató elõnyre tett szert a Vasas otthonában. Összefoglaló.

Kezdjük a legérdekesebb mérkõzéssel, melyen a PEAC 56-54-re verte a PINKK gárdáját. Ezúttal a decemberi bajnokihoz képest valamivel kevesebben látogattak ki a pécsi Lauber Dezsõ Városi Sportcsarnokba, de így is parázs hangulat fogadta a csapatokat.

Nagy-Bujdosó Nóra szerezte az elsõ pontokat a mérkõzésen, melyre Ruják egy triplával válaszolt. A feszült hangulat, melyet a két szakvezetõ folyamatosan reklamálása sem oldott, igencsak rányomta a bélyegét a játékra. A PINKK nyugodott meg elõbb és 6-4-es PEAC vezetést követõen Ruják találataival 13-6-ra fordítottak. Zeljko Djokic gyorsan idõt is kért, mely során elsõsorban csapata védekezését kellett összeraknia. A másik oldalon Brumermane faultproblémái okozhattak fejfájást, mivel már két perc játék után két hiba állt a neve mellett. A PINKK elõnye az elsõ szakaszban végig kitartott, 10 perc után végül 18-11-es állást regisztrálhattunk.

A második negyedre rendezte védekezését a PEAC, melytõl a PINKK elbizonytalanodott támadásban. Roberto Hernandez tanítványai közel 7 percen nem tudtak pontot szerezni. Ez idõ alatt megvillant a palánk alatt Jeaschke, majd Fûrész távolról volt eredményes és Barbour dobásai is utat találtak a gyûrûbe. 24-18-nál egy 13-0-s sorozatot zárt le a PEAC. A PINKK elsõ pontjait egy 2+1-es helyzet értékesítésével Dorogobuzova szerezte ebben a periódusban. A vendégek nem voltak könnyû helyzetben, hiszen Roberto Hernandez kockáztatott és a negyed elején pályán hagyta a 3 faultos Brumermane-t, aki beütötte negyedik hibáját is. Iványi Dalma rángatta ki a csapatát a gödörbõl. A triplája után már 26-24-re a PINKK vezetett. A félidõre 1 pont maradt ebbõl az elõnybõl.

A harmadik szakasz elején a PEAC ragadt be, 3 percig nem talált be a hazai gárda és Laczi triplája után már 33-27-re ment a PINKK. A találkozó egyre több reklamálást hozott. A PINKK-nél a felborulni látszó faultarányt nehezményezték, míg a PEAC oldalán Kováts Nóra indulatból elkövetett szabálytalanságai borzolták a kedélyeket. A leghiggadtabb a végül 18 pontig jutó Andrea Barbour volt, aki nem egyszer betörésekkel bontotta meg a védelmet és fontos labdákat halászott el. Az amerikai légiós 8 pont szerzett ebben az etapban.

A PEAC 42-37-re lépett el a harmadik szakasz végére és a negyedik negyed elején Horváth Lilla találata után 44-37-nél már 7 pont volt a differencia. Ekkor reális esély mutatkozott arra, hogy a PEAC egy jelentõsebb elõnyt építsen fel magának. Az eladott labdák azonban megbosszulták magukat és 46-39 után Iványi triplájával megkezdte a felzárkózást a PINKK. Eközben Fûrész Dia egy felesleges szabálytalansággal kipontozódott. Zeljko Djokic 3 perccel a lefújás elõtt két Dorogobuzova dupla után kért idõt. Czirják és Barbour pontjaira a négy hibával is határozottan játszó Brumermane, illetve Ruják válaszolt. 54-51-nél így ismét Zeljko Djokic idõkérése miatt állt a játék.

Az utolsó perc hatalmas fordulatokat hozott. Laczi és Ruják büntetõivel egyenlített a PINKK, majd Nagy-Bujdosó Nóra egy elváltás után könnyedén tett vissza egy labdát. Az utolsó 30 másodpercben lett volna esélyük akár a gyõzelmet is megszerezni Iványiéknak, de Dorogobuzova triplakísérlete és Ruják vállalása sem ért célt. A PEAC így 56-54-es gyõzelmet aratott. Az izgalmak a várakozásoknak megfelelõen alakultak, de a játék elmaradt a várttól. A sérülések mellett egyik oldalon a betegségek, a másikon a fáradtság okolható a rengeteg pontatlanságért.

Még szerdán rendezték a másik két kupamérkõzést. A Gyõrnek kiemeltként egy találkozón kellett kivívnia a továbbjutást. Ez Szekszárdon nem volt egyszerû feladat. A 16-16-os elsõ negyed után a félidõre is mindössze 1 pontos elõnyre tett szert Fûzy Ákos együttese. A döntõnek a harmadik negyed bizonyult, ahol a két csapat között 11 pontra hízott a differencia. A Szekszárd a folytatásban már érdemben nem került közelebb, így végül Fûzy Ákos együttese 66-56-os gyõzelemmel jutott tovább. Cindy Lima 7 ponttal mutatkozott be új csapatában.

A DKSK kétszer hatalmas fölénnyel verte az alapszakaszban a Vasast. Ezúttal azonban a harmadik negyedig kellett várni, hogy Peresztegi Nagy Ákos csapata el tudjon szakadni riválisától. A 38-27-es félidõ után 49-29-nél érte el a 20 pontot a differencia. A Vasas még a negyedik negyedben is visszajött 14 pontra, de végül a 20 pontos Raven vezette DKSK az utolsó 5 percben megduplázta elõnyét. A 79-51-es végeredmény azt jelenti, hogy a jövõ szerdai miskolci visszavágó formalitás lesz.

Eredmények

Két mérkõzésen dõl el:

PEAC-Pécs – PINKK Pécsi 424 56-54 (11-18, 16-10, 15-9, 14-17)
A visszavágót február 21-én rendezik.

MKB Euroleasing Vasas – Work Force DKSK-Miskolc 51-79 (12-20, 15-18, 14-21, 10-20)
A visszavágót február 20-án rendezik.

Egy mérkõzésen dõlt el:

Atomerõmû KSC Szekszárd – HAT-AGRO UNI Gyõr 56-66 (16-16, 13-14, 8-18, 19-18)
 

Hirdetés