Hirdetés
Magyarország

Minimális különbségű soproni vereség a Gdyniától:

:

Hirdetés

A Sopron Basket az Euroliga 5. fordulójában hazai pályán 61-59-re alulmaradt a lengyel Gdyniával szemben.

Jelena Brooks sérülése mellett betegségek is hátráltatták a soproni csapatot a Gdynia elleni találkozón. A sorozatba hosszabb szünet után visszatérő lengyel gárda ellen azonban így is bizakodva készült a magyar bajnok. Az első negyedben a vendégek 4-4 után kisebb lépéselőnybe kerültek. A legnagyobb differenciát 15-10-nél regisztrálhattuk, de January és Jovanovic pontjaival az első szakasz végére 15-14-re visszajöttek a mieink. A második etapban kiegyenlített mederben folytatódott a küzdelem, három perc után Aleksandra Crvendakic duplájával 22-21-nél átvette a vezetést Sopron. Innen azonban 12-4-es sorozatot mutattak be az igen magas szerkezetet alkalmazó vendégek és ezzel 33-26-ra fordítottak. Az első negyed hajrájához hasonlóan viszont ezúttal is a Sopron zárta felzárkózással a játékrészt. A félidőig ugyanis 33-32-re visszajött a magyar csapat.

Fotó: FIBA.Basketball – Tóth Zsombor

A félidei statisztikán azt láthattuk, hogy soproni oldalon Aleksandra Crvendakic járt 8 pontnál, míg a vendégeknél Marie Guelich 14-nél. Lepattanókban vezettek a mieink, de a festékből 26 pontnál tartottak a lengyelek. Ezen felül a nyolc eladott labda és az ezekből kapott nyolc pont szintén lépéshátrányt jelentett.

A harmadik negyed hasonlóan hullámzó játékot hozott. Óriási küzdelem jellemezte a mérkőzést, melyen nagy szívvel harcolt a Sopron, de ezúttal támadásban több pontatlanság csúszott be a játékba. A döntő fordulat 45-41 után érkezett el, amikor 9-2-es sorozattal zárta a harmadik etapot a Gdynia. A negyediket pedig 8-3-as szériával folytatták. Öt perccel a vége előtt így 58-50-re léptek el Gundars Vetra tanítványai. A Sopron tartását dicséri, hogy a hajrában sem engedte el a meccset. Crvendakic, Weninger és Fegyverneky 60-58-ra visszahozták a mieinket. A lengyelek fegyelmezetlensége után megnyílt az út a fordításra másfél perccel a vége előtt. Ezzel nem élt a magyar csapat, de az utolsó másodpercekben Balintova kihagyott büntetője után 61-59-nél mégis lett egy támadási esély a hosszabbításért vagy a győzelemért. Crvendakic betörése után azonban nem született pont és fault sem, így maradt a 61-59-es eredmény. Öt forduló után mindkét csapat 3 vereséggel és 2 győzelemmel rendelkezik.

Eredmény

Sopron Basket – Arka Gdynia 59-61 (14-15, 18-18, 15-17, 12-11)

Legjobb dobók

Sopron Basket: Aleksandra Crvendakic 14, Határ Bernadett 12, Fegyverneky Zsófia 8

Arka Gdynia: Marie Guelich 22, Bec Allen 13/6, Marissa Kastanek 8/6.

Statisztika

 

Hirdetés