Hirdetés
Archivum

Minimális vereség Görögországtól:

:

Hirdetés

Egy klasszikus egylabdás végjátékban 62-61-es vereséget szenvedett a magyar válogatott Görögországtól a csehországi Klatovy városában zajló B-divíziós U20-as Európa-bajnokságon. Farkas Sándor együttese sorozatban öt megnyert mérkõzés után másodszor maradt alul, de a feljutási álmaink még élnek.

Görögország – Magyarország 62-61 (14-13, 17-13, 16-21, 15-14)

A két csapat eddig egymás teljesítményét másolta a tornán. Mind a magyar, mind a görög válogatott megnyerte az elsõ öt mérkõzését, majd pénteken mind a két alakulat elveszítette a veretlenségét. A vereség nem fogta meg a magyar csapatot. Adamecz két gyors pontjával 4-0-ra vezettünk. Sajnos az elõny a folytatásra elolvadt, sõt 8-8 után 14-9-re léptek el a hellének. A negyed végére megtorpantak a görögök, az elsõ szakasz utolsó 3 percében nem találtak be, mely idõ alatt Velkey és Mányoky pontjaival 14-13-ra zárkóztunk fel.

A második negyed elején két Adamecz és egy Fuisz kosárral 19-14-re fordítottunk, ami egy 10-0-s sorozat végét jelentette. A görögök azonban két triplával gyorsan ébresztõt fújtak, jelezve, hogy korai lenne még hátradõlni. Mindkét csapat bátran vállalkozott távolról és így gyakran változott a vezetõ kiléte. Mányoky triplája után 24-20-nál mi jártunk elõrébb, két perccel késõbb 25-24-nél már a görögök. A félidõ hajrájába 25-25-rõl érkeztek a felek, de ezt követõen a végül 26 pontig jutó Stamolamprou két hármast is értékesített, amire csak egy Mányoky büntetõ érkezett válaszul.

A 31-26-rõl induló harmadik negyedben Stamolamprou vezetésével folytatták a jó sorozatukat a görögök és 35-28-nál már 7 ponttal vezettek. A mérkõzés ezen szakaszában jórészt futottunk az eredmény után. 45-37-rõl érkezetünk a negyed utolsó 4 percébe. Ezt követõen a görögök jó dobóformája egy kicsit visszaesett, miközben nálunk Licskai és Mányoky lépett elõ. Licskai két ziccert értékesített, majd Mányoky két triplájával 47-45-re már nálunk volt az elõny. A negyed görög találattal zárult, így 47-47 állt az eredményjelzõn 30 perc után.

A negyedik szakasz a sokat emlegetett Stamolamprou triplájával indult, de a válasz nem sokat váratott magára. Mányoky megszerezte negyedik hárompontosát is, amivel 52-51-re fordítottunk. Innentõl fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a igazsághoz hozzátartozik, hogy a tarthatatlan és ihletett formában játszó Stamolamprou révén a görögök jártak elõrébb. Az utolsó 3 percbe 60-55-ös hellén elõnyrõl érkeztünk. Farkas Sándor idõt kért és a mieink nem adták fel a harcot. Adamecz bevágott egy triplát, majd Licskai egy 2+1-es helyzetet harcolt ki. A ráadás büntetõ kimaradt, de 60-60-nál 1 perccel a mérkõzés vége elõtt így is egyenlõ volt az állás.

A görögök kapkodtak, így a vezetésért támadhattunk. Licskait faultolták a görög védõk, de a két büntetõbõl csak az egyik ment be. 61-60-as elõnyünknél jöttek a görögök és Tarla a palánk alól betalált. Visszatámadni már nem volt idõ, 62-61-re nyert Görögország és ezzel feljutó. 

Frissítve: Miután Németország 75-67-re legyõzte a házigazda Csehországot és Belgium 68-65-re kikapott Izraeltõl, a magyar válogatott feljutó helyen végzett. Még kialakulhat egy extrém magyar, német cseh, román négyes körbeverés, de a német és a magyar válogatott is legyõzte a másik két gárdát, így nem elõzhetnek.

Statisztika

Hirdetés