Hirdetés
Archivum

Minimális vereséggel zárta az elõszezonját a Rivas Ecopolis:

:

Hirdetés

A hétvégén Gernika adott otthont egy felkészülési tornának, melyen a két Euroligás spanyol gárda a Rivas Ecopolis és a Salamanca mellett két másodosztályú kiscsapat vett részt.

A nyitó napon a Rivas Ecopolis és a Salamanca is kiütötte ellenfelét. A madridiak a GDKO Ibaizabal ellen 83-32-re diadalmaskodtak. Ebbõl a sikerbõl Kurasova 16, Honti pedig 7 ponttal vette ki a részét, de a szakmai stáb ekkor mély rotációval dolgozott. A Salamanca a házigazda Gernikát 86-66-ra verte, így a papírforma szerint jöhetett a döntõ a jelenlegi két legjobb hispán alakulat között.

A Rivas és a Salamanca is egy-egy sérülttel várta az összecsapást. A madridiaknál még a múlt héten pénteken szenvedett Achilles-ín szakadást a bolgár válogatott Jaklin Zlatanova, a Salamanca keretébõl pedig a horvát Marija Vrsaljko dõlt ki 8 hétre.

A mérkõzés elejét a Rivas Ecopolis uralta, 7-0-val kezdtek és a szünetben 46-34-re vezettek. A harmadik negyed elején a Salamanca nagyon bekezdett és Anna Cruz sportszerûtlen hibája után 48-47-re zárkóztak fel. 30 perc után pedig 56-54-nél már a Salamanca járt elõrébb.

A Rivas a negyedik szakaszban visszavette a vezetést és az utolsó három percbe fordulva 69-65-ös madridi elõnyt regisztrálhattunk. A végjáték azonban a Salamancának sikerült jobban és Maria Pina 5 másodperccel a lefújás elõtt beállította a 75-74-es végeredményt, gyõzelemhez segítve csapatát.

A Rivas honlapjának beszámolója szerint Honti Kata ismét húzóember volt a mérkõzésen és 15 pontjával csapata egyik legjobbjának bizonyult. Kurasova 11 egységig jutott. Hétvégén már kezdõdik a Spanyol bajnokság. A Rivas Ecopolis a Tintos de Toro Caja Rural együttesét látja vendégül szombaton. A Salamanca szünnapos lesz.

Eredmények

Elõdöntõk
Rivas Ecopolis – GDKO Ibaizabal 83-32
Perfumerias Avenida – Gernika 86-66

Döntõ
Rivas Ecopolis – Perfumerias Avenida 74-75

Hirdetés