Hirdetés
Archivum

Minnesota és Phoenix siker:

:

Hirdetés

Szerda hajnalban két mérkõzéssel folytatódott a WNBA elõszezonja, a Phoenix a japán JX Sunflowers alakulatát fogadta, míg az Indiana Fever a Minnesota Lynx együttesével mérkõzött.

A Fever-Lynx összecsapás pikantériáját Maya Moore bemutatkozása jelentette, mivel az amerikaiak legnagyobb tehetsége elsõ mérkõzését játszotta a Minnesota színeiben. Moore 22 perc játék alatt 4 pontot és 5 lepattanót szerzett a találkozón, melyet csapata 5 ponttal nyert meg. Pedig nem így indult a mérkõzés, az elsõ negyedben a Fever már 10 ponttal is vezetett és ennek az elõnynek a felét a nagyszünetre is megtartották.

Az igazi fordulatot a harmadik negyed hozta, amelynek felénél 1 ponttal átvette a vezetést a Minnesota. A 11 pontot és 8 lepattanót szerzõ Rebekkah Brunson vezette Lynx az utolsó negyedet már magabiztosan uralta, 13 ponttal megléptek és végül 71-66-ra a gyõzelmet is behúzták. Brunson mellett a gyõztes csapatból Amber Harris játékát kell kiemelni, aki dupla-duplát (10 pont, 10 lepattanó) ért el. Az Indiana legjobbja Katie Douglas volt.

A Phoenix Mercury és a JX Sunflowers találkozója kevésbé alakult izgalmasan, pedig a nagyágyúk, mint Diana Taurasi és Penny Taylor nem is léptek pályára. A közel 3000 nézõ elõtt rendezett összecsapáson a japánok egy félidõ alatt összesen 15 pontig jutottak, míg a hazaiak 44-ig. A folytatásban Corey Gaines sokat forgatta csapatát, mindenkinek lehetõséget adott és ennek köszönhetõen a különbség sem nõtt már ilyen drasztikusan. A Mercury végül 96-52-re nyert.

A mérkõzés érdekessége, hogy a Phoenixben pályára lépett Yuko Oga is, aki a csehországi világbajnokságon szinte egy maga repítette a japánokat. A villámlábú és igencsak jól célzó apró termetû játékos 10 pontot dobott honfitársainak. A Phoenix legeredményesebb játékosa a szerzõdésért hajtó Alexis Gray-Lawson volt, 16 ponttal.

Eredmények
JX Sunflowers – Pheonix Mercury 52-96
Indiana Fever – Minnesota Lynx 66-71

Hirdetés