Hirdetés
Archivum

Minnesotában próbálhatja ki magát az U20-as EB MVP-je:

:

Hirdetés

A marca.com beszámolója szerint Silvia Dominguez mellett egy újabb spanyol játékos próbálhatja ki magát a tengerentúlon. Queralt Casas a Minnesota Lynx edzõtáborában bizonyíthat.

Casas a tavalyi utánpótlástornák sztárja volt spanyol részrõl. Az U20-as Európa-bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) választották, majd a chilei U19-es Világbajnokságon ezüstérmet szerzõ spanyol válogatottban is meghatározó szerepet töltött be. Idén a profik között Zaragozában bizonyíthatott, ahol 9.5 pontot és 3.6 lepattanót átlagolt.

A 19 éves irányító az ilyenkor szokásos próbaszerzõdést (training camp contract) írta alá, ami azt jelenti, hogy a Minnesota Lynx edzõtáborában bizonyíthat és ha a szakmai stáb elégedett lesz vele, akkor kaphat szerzõdést az egész szezonra. Szinte minden beszámoló kiemeli, hogy erre gyakorlatilag semmi esély sincs, mivel a Lynx kerete már most teljes.

Ez a kapcsolatfelvétel a játékos és a klub részérõl is inkább ismerkedésnek tekinthetõ. Casas belekóstolhat a tengerentúli légkörbe, a Lynx pedig felmérheti, hogy érdemes-e vele a késõbbiekben számolni.

Hirdetés