Hirdetés
Nagyvilág

Miranda Ayim viheti a kanadai zászlót az olimpiai megnyitón:

:

Hirdetés

Pénteken kezdetét veszi a tokiói olimpia. Sonja Vasic mellett, aki a szerb zászlót viheti a megnyitón, még egy ismert női kosárlabdázót ért hasonló megtiszteltetés saját hazájában. A kanadai zászlót Miranda Ayim viszi majd nyitó ünnepségen – olvasható a Kanadai Kosárlabda Szövetség közleményében. A férfi zászlóvivője Kanadának a hetes rögbiből ismert Nathan Hirayama lesz.

Miranda Ayim Tokióban immár harmadik olimpiáján szerepel. A kanadai csapat meghatározó játékosa azt már korábban bejelentette, hogy az ötkarikás játékok után a válogatottságtól visszavonul.

Mint ismert, a NOB Végrehajtó Bizottsága még tavaly döntött úgy, hogy Tokiótól kezdve a nemzeti olimpiai bizottságok egy nőt és egy férfit is kijelölhetnek, hogy közösen vigyék nemzetük zászlaját a nyitóünnepségen. Ez egy rendkívül fontos lépés a női sport olimpiai esélyegyenlőségi törekvéseiben.

Nem csak Vasic és Ayim lesz női kosaras zászlóvivő a megnyitón. Mongólia nemzeti lobogóját a 3×3-as válogatott Khulan Onolbaatar viszi majd. Először viheti nő a mongol zászlót.

Hirdetés