Hirdetés
Magyarország

Miskolci vendégjáték előtt a Ludovika-FCSM Csata:

:

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés

Szerdán 18 óra 30 perctől az Európa Kupában a DVTK vendége lesz a Ludovika-FCSM Csata. Tursics Krisztián vezetőedző a klub videós riportjában nyilatkozott a várakozásairól.

A Csata múlt héten az Európa Kupába megszerezte első sikerét a főtáblán, a bajnokságban pedig öt győzelemmel és két vereséggel vonult a válogatott szünetre.

“Úgy indultunk neki, hogy többen féltetettek minket ettől a kettős terheléstől, hogy hat héten át szerda-szombatozni fogunk. Azt kell, hogy mondjam, eddig semmilyen hátrányunk nem származott a nemzetközi kupából. Mind az egyesület, mind a stáb, mind a játékosok szempontjából igaz ez. Nem ment a bajnokság rovására, azokat a meccseket, amiket meg kellett nyerni, azokat hoztuk és bravúrgyőzelmet csináltunk a DVTK ellen. Ez egy komoly bajnoki start volt és meg lehetünk elégedve az 5/2-es mérlegünkkel. A nemzetközi kupában pedig hatalmas nagy tapasztalatokat szerzünk. Bő rotációval dolgozunk és ugyanúgy szerepet kapnak a fiataljaink, mint az idősebbek. Eddig egy pozitív kezdeten vagyunk túl és minden mérkőzésből profitáltunk eddig.” – mondta Tursics Krisztián.

A Csata és a DVTK harmadik alkalommal találkozik idén. Ez lesz az első miskolci találkozó, ami a DVTK Aréna nyilvános avatója is egyben.

“Nem is a csarnokot hangsúlyoznám ki, hanem azt, hogy megint egy nemzetközi mérkőzés lesz, ami mindig más, mint egy magyar bajnoki. Játszottunk már velük kétszer a szezonban, egy győzelem, egy vereség a mérleg, ami azt jelenti, hogy teljesen nyílt a párharc. Reális esélyünk van odamenni és elhozni egy győzelmet. Természetesen ehhez nem keveset kell melózni és sok energiával, olyan attitűddel, ahogy az oroszok és a BEAC ellen játszottunk, kell nekivágni a mérkőzésnek. Akkor lehet esélyünk akár egy bravúrgyőzelemre idegenben.” – tette hozzá a Csata vezetőedzője, mielőtt a továbbjutási esélyekről kérdezték. Konferenciánként ugyanis a négy legjobb harmadik is folytatja.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

“Semmi ilyennel nem kell foglalkoznunk. Mérkőzésről mérkőzésre kell haladni és kihozni a maximumot ebből az egész Európa Kupa csoportkörből. Ha győzelemmel zárulna ez a szerdai mérkőzés, akkor ott motoszkálna mindenki fejében hogyan lehet továbbjutni a csoportból, akár legjobb harmadikként és még két mérkőzéssel folytatni a sorozatot. Ettől azonban még nagyon messze vagyunk. Semmiképpen nem szabad előreszaladni, hiszen a válogatott szünet után is folytatódik a bajnokság és kemény menet lesz az Európa Kupában. Meglátjuk, amikor már ott vagyunk, milyen eredménnyel tudunk zárni.” – tette hozzá a Csata szakvezetője.

A Csata és a DVTK bajnoki mérkőzésén, ahol hosszabbítást követően 78-69-re nyert a fővárosi gárda, Cheridene Green 21 pontot ért el, amikor 67-52-re a DVTK diadalmaskodott az Európa Kupa meccsen, a brit center 33 pontot jegyzett.

“Nem csak az ellenünk vívott mérkőzésekből kell kiindulni. Olyan szezont produkál az ellenfél centere, hogy pontban, lepattanóban, több statisztikai mutatóban az élen áll. Kiváló játékosról beszélünk. Próbálkozunk felkészülni belőle és olyan taktikai dolgot meglépni, úgy koncentrálni rá, hogy ne menjen 30 pont fölé, mint az előző mérkőzésen. Kulcsjátékos, akinek meg kell oldani a védését, de sok más játékos van az ellenfélnél, akire figyelnünk kell. Nem csak speciálisan egy játékosra készülünk. Próbáljuk a csapatvédekezésünket tovább fejleszteni és szinten tartani. Kíváncsian várom, hogy tudjuk megoldani ezeket a feladatokat a következő mérkőzésen.” – összegzett Tursics Krisztián.

Fotó: Szilágyi Dénes / Ludovika-FCSM Csata

Hirdetés