Hirdetés
Magyarország

Miskolcon folytatja a Ludovika-FCSM Csata:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Vasárnap délután Miskolcra látogat a Ludovika-FCSM Csata. A novemberi Európa Kupa mérkőzésből nem a legjobban jött ki a fővárosi csapat, azóta pedig méginkább diósgyőri ellenfelük irányába billent a mérleg.

Csak az idei szezonban már negyedszer találkozik Tursics Krisztián együttese a DVTK-val. Az első fordulóban, Budapesten nagy győzelmet arattak egy olyan mérkőzésen, ahol a piros-fehérek 45-ből közel 35 percen keresztül vezettek. A 21 pont-16 lepattanós dupla-duplával záró Cheridene Green teljesítményét Lelik Réka révén tudta ellensúlyozni a Csata, és az azóta eltelt időszak is megmutatta, mekkora bravúr volt ez a győzelem.

Az Európa Kupa csoportkörében a fővárosiak azóta kétszer is összefutottak a miskolciakkal, és mindkét nemzetközi meccset simán nyerte – az akkor még Földi Attila irányítású – Miskolc. Azóta viszont sok minden változott. Edzőváltás kapcsán immár Völgyi Péter irányítja a diósgyőri együttest, visszatért hosszú eltiltása után Keyona Hayes, és a betegség miatt kieső Medgyessy Dórát is minőségi játékossal, Leslie Vorpahllal pótolták. A jelenlegi DVTK erősségét mutatja, hogy a közelmúltban egál meccset játszottak Szekszárdon és a Sopron ellen is, ami pedig komoly fegyverténynek számít.

Fotó: FIBA.Basketball

A találkozót vasárnap 17:30-tól rendezik, és ezúttal a DVTK élvezi majd a hazai pálya előnyét. A mérkőzés előtt a Ludovika-FCSM Csata klub a megszokott módon videós riportot készített, amiben Böröndy Vivien nyilatkozott.

“Ötödik helyen fordulunk az alapszakasz első köre után, amely azt gondolom, hogy egy reális pozíció. A szezon elejét nagyon jól kezdtük, akkor még teljes csapattal, hiányzók és sérültek nélkül. Az Európa Kupában való szereplést és kivívtuk magunknak, aztán pedig jött egy nehezebb periódus. Sorban veszítettük el a játékosainkat betegségek és sérülések miatt, melyek még jelenleg is hátráltatják a csapatot. Voltak olyan mérkőzések, amiket hoznunk kellett volna, ám ezek miatt a tényezők miatt nem sikerült. Hazai pályán a TFSE elleni vereség különösen fájó volt. Ennek ellenére továbbra sem adjuk fel a küzdelmet, és a folytatásban is mindent meg fogunk tenni, hogy mi jöjjünk ki győztesként a találkozókból.” – értékelte Böröndy Vivien csapatát az alapszakasz első fele után, majd kitért a következő, DVTK elleni találkozójukra is.

“A DVTK elleni első, hazai meccsen rendkívül jó érzés volt győztesként elhagyni a parkettet. Azonban azt tudni kell, hogy az a Miskolc, akivel vasárnap fogunk játszani, egy teljesen más csapat. Visszatért hozzájuk az a Keyona Hayes, aki a tavalyi szezon során a mi csapatunkat is erősítette, illetve Szekszárdról igazolták az irányító poszton játszó Leslie Vorpahlt is. Ők biztosan hoznak majd egy plusz energiát, már az amúgy is erős kerettel rendelkező Miskolcba.

Mindenképpen nehezebb lesz a dolgunk, de nem feltett kézzel megyünk ki. Megpróbálunk minél jobb eredményt elérni ezen a találkozón.” – tette hozzá a Ludovika-FCSM Csata játékosa.

Hirdetés