Hirdetés
Magyarország

Miskolcra utazik az NKA Universitas PEAC:

:

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hirdetés

Január 2-án teljes fordulót rendeznek a hazai női kosárlabda NB. I. A csoportjában, ahol a legkésőbbi időpontban lép pályára az NKA Universitas PEAC. A pécsi együttes 19 óra 30 perces kezdettel a DVTK vadonatúj sportarénájában játszik az M4 Sport kamerái előtt, Miskolcon.

Csirke Ferenc együttese még októberben fogadta a DVTK-t Pécsett, ami a zsinórban nyolc tétmeccsen aratott sikerük ötödik állomása volt – október 5-én hosszabbításos mérkőzésen győzték le a piros-fehéreket. Ezen a találkozón a pécsiek megjárták a mennyet és a poklot is, hiszen a végjátékban fordítani tudott a DVTK és húsz másodperccel a vége előtt 69-66-ra vezettek. Ekkor Nikola Dudásová mentette meg a helyzetet triplájával, hosszabbításra hozva a meccset, amelyet végül 84-78-ra húzott be az NKA Universitas PEAC. Ez a siker igazi csapatmunka volt, ugyanis öten is tíz pont felett termeltek  pécsiek közül.

Ami a DVTK jelenlegi helyét illeti a tabellán, a hetedik helyük nem nevezhető reálisnak, mivel nem tükrözi a valós erőviszonyokat. Hat győzelemmel és ugyanennyi vereséggel a hetedikek, de az első körben rengeteg idegenbeli mérkőzést vívtak az új aréna átadásáig. Míg mostantól akár az összes bajnokijukat megnyerhetik – talán csak Sopronban nem a miskolci csapat számít esélyesebbnek – a Pécsnek viszont még nagyon hiányozhatnak az alapszakasz végén, a legutóbbi meccsükön, az ELTE-BEAC Újbuda ellen elhullajtott pontok.

A két csapat történetében kétszer fordult elő csupán, hogy a PEAC nyerni tudott Miskolcon. A tavalyi idényben is hosszabbításra kényszerítették idegenben a DVTK-t, úgy, hogy a piros-fehérek mentették túlórára a derbit. A vasárnap esti mérkőzés kapcsán nagy kérdés, hogy melyik együttes tudja jobban érvényesíteni akaratát, illetve mennyit számít az, ha kipihent – a DVTK a két ünnep között nem játszott bajnokit – vagy éppen meccsben van egy csapat.

Fotó: Rébay Viktor / NKA Universitas PEAC

Hogy őszinte legyek, mindenben javulnunk kell a legutóbbi, BEAC elleni bajnokinkhoz képest, hiszen mind támadásban, mind védekezésben jobban kell teljesítenünk. Tudjuk, mit rontottunk el a legutóbbi meccsen, de nem rágódhatunk túl sokat már ezen, hiszen nagyon fontos feladat vár ránk vasárnap. A hazai pályája miatt a DVTK számít esélyesnek, de ha összeszedjük magunkat, és úgy kosárlabdázunk, ahogy például Ankarában – vagy jó néhány másik meccsünkön a szezonban – akkor lehet keresnivalónk.

– fejtegette a mérkőzés előtt Szücs Réka, az NKA UNIVERSITAS PEAC saját nevelésű irányítója, aki másfél évet eltöltött Diósgyőrben is.

A pécsi klub részletes mérkőzésbeharangozója, illetve Szücs Réka nyilatkozata ITT tekinthető meg.

Hirdetés