Hirdetés
Archivum

Molnár Balázs klubmenedzser a Sopron Basket szezonjáról:

:

Hirdetés

Vasárnap este az M1 mûsorfolyamában Molnár Balázs, a Sopron Basket klubmenedzsere értékelte a magyar bajnok 2018/2019-es szezonját.

„Azt gondolom, hogy a klubnak az arany lapjaira tartozik. Fantasztikus szezont tudhatunk magunk mögött. Kétszer egymás után tudtunk bejutni az Euroliga négyes döntõjébe. Veretlenül nyertük a bajnokságot, elhódítottuk a Magyar Kupát. Ennél szebb szezont nem nagyon lehet elképzelni.” – kezdte értékelését a hírmûsorban Molnár Balázs, akit a szezon kihívásairól, hullámvölgyeirõl külön is kérdeztek.

„Voltak benne nehézségek. Már az elején is, amikor a felkészülés kezdetén átalakult a játékos-állomány. Jelena Milovanovic anyai örömök elé nézett, pótlásáról kellett gondoskodni. Alaina Coates nem tudott csatlakozni. Ez mind a felkészülés elején történt, ahogy Tina Jovanovicot is Achilles-sérüléssel mûteni kellett. Három olyan játékos, akinek a pótlását meg kellett oldani. Talán még januárban lehet azt mondani, hogy egymás után három Euroliga meccs nem sikerült, ahogy a közvélemény várta volna. Bár azzal mindenki tisztában van, hogy az Euroligában minden meccs megnyeréséért meg kell küzdeni. Egyébként pedig kitartottunk és a végsõkig küzdöttünk. Odaértünk a csoport második helyére, így pályaelõnybõl kezdhettük a rájátszást.” – fogalmazott a soproni sportvezetõ.

A soproni szereplés kapcsán kulcsfontosságúnak bizonyult, hogy kiváló csapategység jellemezte a keretet. Ezt a távozó vezetõedzõ Roberto Iniguez is több nyilatkozatában kiemelte. Molnár Balázst ennek kialakításáról is kérdezték. „Mindenféleképpen kell hozzá szerencse is, de egy nagyon tudatos csapatépítés eredménye az, hogy egy nagyszerû kémiájú csapatról beszélhettünk ebben a szezonban.” – mondta, majd hozzátette, hogy ez az egység belülrõl is érzõdött végig. „Ezt a csapat is így gondolja, nem csak vezetõedzõnk, egy nagyon jó közösségrõl beszélhetünk.”

A bajnoki döntõ után Roberto Iniguez néhány napot kért, hogy nyilvánosságra hozza a jövõjével kapcsolatos döntést. Vasárnap estére hivatalossá vált a spanyol szakvezetõ távozása. „Ez a néhány nap eltelt. A hétvége folyamán ügyvezetõ igazgatónkkal Török Zoltánnal megállapodtak abban, hogy Roberto Iniguez egy napon visszatér Sopronba. Nem a következõ szezonban.” – erõsítette meg a hírt Molnár Balázs, aki a spanyol szakember jövõjével kapcsolatban nem kívánt találgatásokba bocsátkozni. „Ezt nem tudom megmondani, de nem is az én asztalom, hogy errõl beszéljek.”

A következõ szezon játékoskeretének bemutatásával kapcsolatban még a szurkolók és a sajtó türelmét kérte a Sopron Basket klubmenedzsere. „Jó néhány játékosunknak, zömében a magyaroknak van szerzõdése. A jövõ évi csapatról egy külön fórum keretében és egyben szeretnénk beszélni. Ez egy hagyomány nálunk. Egy-két hetet kell erre várnunk, azt gondolom.” – mondta Molnár Balázs.

A Sopron Basket idén mindkét hazai trófeát elhódította. A Magyar Kupában a tavalyi döntõbeli vereség után szerezte vissza az elsõ helyet. „Egész biztos vagyok benne, minden játékos úgy állt hozzá, hogy a tavalyi évben hazai pályán elveszített kupadöntõt szeretnénk helyesbíteni és a Magyar Kupát is megnyerni idén. Ez sikerült, azt gondolom, hogy magabiztos teljesítménnyel sikerült.” – mondta a klubmenedzser, mielõtt rátért volna a bajnoki visszatekintésre.

„A 2012/13-as szezont sikerült veretlenül megnyerni. Ez volt a klub történetében a második olyan szezon, amikor veretlenül bajnokságot nyertünk. Ráadásul egy olyan Magyar Bajnokságról beszélünk, mely évrõl évre egyre erõsebb. Azt gondolom, hogy ez egyre nagyobb fegyverténynek számít. Nagyon örülünk tehát a veretlenség tényének, ez is mutatja a klubunk erejét. Azt, hogy milyen tudatos munka zajlik. Legalább annyira örülünk azonban annak, hogy a klubnak a 22. aranyérmet tudtuk megnyerni. 1993-ban nyertük az elsõt, azóta datálódik ez a sorozat. Ennyi idõ alatt ez hatalmas fegyvertény. Van benne 13 bajnoki cím, nyolc Magyar Kupa elsõség és egy Ronchetti Kupa gyõzelem.” – mondta Molnár Balázs, akit zárásul a tavalyi és az idei szezon közötti különbségrõl is kérdeztek.

„A tavalyi évben némileg váratlanul bejutottunk az Euroliga négyes döntõjébe. Az ezt követõ évben mindenki ezt a csapatot szerette volna az Euroligában megverni. Ilyen szempontból ez sokkal nehezebb szezon volt. Mindenki készült ránk, komolyan vettek minket. Ennek ellenére sikerült a szintet tartani mindhárom sorozatban, ahol elindultunk. Erre nagyon büszkék vagyunk.

Hirdetés