Hirdetés
3x3

Mongóliában szerepel FIBA 3×3 Women’s Series versenyen a magyar válogatott:

:

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés

Pénteken és szombaton Mongóliában folytatódik egy nyolccsapatos tornával a FIBA 3×3 Women’s Series.

A magyar válogatott két sikeres franciaországi szereplés után kapott ismét ismét lehetőséget, hogy a 3×3-as elitsorozatban megmutassa magát. Földi Attila szövetségi kapitánnyal még az elutazás előtt készítettünk egy átfogó beszélgetést. Igyekeztünk egy kicsit megvilágítani az ázsiai és az észak-amerikai versenyek jelentőségét.

Ahogy az esemény már a helyszínen készült hivatalos magyar csapatfotóján is látható, három fővel vesz részt válogatottunk a tornán. Böröndy Vivi, Papp Dia és Varga Eszter alkotja a csapatot. Tóth Franka egy feltételezhetően fals pozitív Covid-teszteredmény miatt nem tarthatott a társaival. Franka elmondta lapunknak, hogy kedden az indulás előtt, de már a repülőtéren megjött a reggeli PCR tesztjének eredménye ami, pozitív lett. Ezt követően aznap es másnap többször tesztelték, melyek mind negatív eredményt hoztak. Valószínűleg így egy fals pozítiv eredmény volt az első. Ezt követően viszont már nem volt olyan járat, amivel időben megérkezett volna a csapat után.

A magyar válogatott Németországgal, Kínával és a házigazda Mongóliával került egy csoportba.

A mieink pénteken magyar idő szerint reggel 8 órakor Németország ellen vívják az első mérkőzésüket. A listavezető németek ott lesznek a kedden kezdődő FIBA 3×3 Women’s Series versenyen Bukarestben. A rutinosabb négyesük vélhetően ott indul. Itt egy fiatal gárda vesz részt, melynek három tagja szerepel a 3×3-as Nemzetek Ligája Nyugat-Európai Konferenciájának küzdelmeiben. A második rivális 9 óra 40 perctől Mongólia lesz. A hazaiaknál két játékos kapott helyett a világbajnoki 12. helyezett együttesből. Köztük az olimpiai csapatuk kapitánya Khulan Onolbaatar. Eközben egy fiatal pedig feljátszik a 3×3-as Nemzetek Ligájában szereplő gárdájukból. Mongóliának, mint válogatott, van egy 11. és egy 8. helye. A két privátcsapatuknak (Ulaanbaatar Amazons, Sukhbaatar Amazons) egy 12., két 8. és egy 6. helye. A harmadik csoportellenfél pedig Kína, akik nem a világbajnoki bronzérmes négyesüket hozták, hanem a 3×3-as Nemzetek Ligája Ázsiai Konferenciájában szereplő felállás tagjait.

A másik ágon, a B-csoportban Lengyelország, Románia, illetve a házigazda két másik képviselője, Mongólia U23 és Ulaanbaatar Amazons szerepel. Nyolccsapatos Women’s Series tornán úgy alakul a lebonyolítás, hogy a csoportgyőztesek automatikusan a négy közé jutnak, míg a másodikak és a harmadikak keresztbe játszanak. Az első játéknapon, tehát pénteken rendezik a csoportmérkőzéseket, majd szombaton a negyeddöntőktől folytatódik a torna.

A magyar válogatott csoportmérkőzései

Augusztus 5., péntek
8:00 Németország – Magyarország
9:40 Magyarország – Mongólia
11:45 Kína – Magyarország

ÉLŐBEN ITT

Hirdetés