Hirdetés
Magyarország

Montai-Vukov Szonja: Kezdünk összecsiszolódni és nagyon sok van még ebben a csapatban:

:

Hirdetés

Montai-Vukov Szonja pár évvel ezelőtt már játszott a Diósgyőr színeiben és idén újra a DVTK-nál tette le a voksát. A 26 éves bedobóval beszélgetett a klub honlapja.

– Két év után ismét piros-fehér mezt húztál, mi szerint hoztad meg ezt a döntést?
– Egyik titkos vágyam volt mindig is, hogy egyszer visszatérjek Diósgyőrbe. Adódott ez a lehetőség és én rögtön megragadtam. Földi Attila keresett 3-as posztra még egy embert és nagyon jól esett, hogy rám gondolt. Ezután a klubbal is sikerült megegyezni, így ismét elkezdődhetett a közös munka. Jó érzés újra Diósgyőrinek lenni.

– Milyen tervekkel érkeztél a DVTK-hoz?
– Mindenképpen szeretnék még fejlődni, bizonyítani és értékes tagja lenni a csapatnak, aki tudásával hozzátesz a csapat eredményességéhez. A DVTK-nál komoly hazai és nemzetközi célok vannak, amivel nagyon tudok hasonulni, hiszen egyik legeltökéltebb célom, hogy eljussak a magyar válogatottig. Ezért is gondolom úgy, hogy a DVTK egy nagyszerű előre lépési lehetőség számomra.

– Milyen az életed most Miskolcon?
– Miskolc mindig is a szívem csücske volt. Itt ismertem meg a férjem, aki jelenleg is a MEAFC csapatában játszik. Nagyon szeretek itt lakni, mert rengeteg szép hely van Miskolc és vonzáskörzetében. Mi sosem unatkozunk, az edzések mellett sokat kirándulunk a Bükkben, Lillafüreden, Miskolc-Tapolcán és mindig szebbnél szebb helyekre bukkanunk. Amit a legjobban szeretek a városban, hogy bárhova DVTK címerrel ellátott ruhában megyek, mindenki utánam kiabálja, hogy „Hajrá Diósgyőr!”. Ez valami fantasztikus és megunhatatlan érzés. Szerencsére a család is sokszor látogat meg bennünket, ami számomra nagyon fontos. Anyukám szinte az összes hazai és idegenbeli mérkőzésemen ott van, ez az idei szezonban sem lesz másképp, ő a legnagyobb szurkolóm.

– A héten meg volt az első hazai mérkőzésetek, amely számodra egyben a szezon első pályára lépését is jelentette, milyen érzés volt?
– Most már őszintén elmondhatom, hogy nagyon izgultam. Féltem, nehogy elrontsak valamit, de amint pályára léptem ez elszállt, mert tudtam, hogy a legjobb tudásom kell nyújtsam. Nagyon jó mérkőzés volt, tele izgalommal. Az én legfőbb célom az volt, hogy érdemben tudjam a csapatot szolgálni a teljesítményemmel. Elég maximalista vagyok, úgyhogy a következő mérkőzésen igyekszem még ennél is jobb lenni.

– Szombaton ismét hazai közönség előtt játszotok a Csata ellen. Mi a véleményed készen álltok a harmadik tétmérkőzésre?
– Nagyon sűrű a program idén, szerda-szombat felváltva. Még ki sem élvezhettük az előző győzelmünket, már másnap a következő ellenfélre készülünk. Így egy kicsit lehetőségünk van belekóstolni, hogy nemzetközi szinten milyen feszített a tempó, mint például az Európa Kupán. Ez megedzi és felkészíti a csapatot a folyamatos versenyzésre. A felkészülésünk alatt játszottunk a Csatával egy edzőmérkőzést, melyet nem sikerült megnyernünk, hisz egy teljesen új gárdával indultunk el. Úgy gondolom, mostanra kezdünk összecsiszolódni és nagyon sok van még ebben a csapatban. Az elmúlt egy hónapban mind egyénileg és csapat szinten is mindent megtettünk azért, hogy fejlődjünk, remélem ez fog visszaköszönni a szombati meccsen is, amelyre természetesen megint nagyon várjuk a szurkolóinkat.

KEDVEZMÉNYRE JOGOSULTAK A DVTK TAVALYI BÉRLETESEI

A klub a szurkolói észrevételeket és kéréseket megfontolva módosítja a 2020/21-es szezonban a hazai mérkőzések látogatásának rendszerét. Az előző idény végén az egészségügyi helyzet miatt elmaradt rájátszás mérkőzések kárpótlásaként a tavaly bérletet vásárlók az idei NBI/A csoportos bajnokság hazai alapszakasz mérkőzéseire 500,- Ft-os egységáron válthatnak belépőt, a bajnoki rájátszás mérkőzéseket-, valamint a hazai rendezésű nemzetközi találkozókat térítésmentesen látogathatják.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés