Hirdetés
Magyarország

Montai-Vukov Szonja visszatekintése a DVTK Euroliga-selejtezőjére:

:

Hirdetés

Az Aluinvent DVTK október végén Törökországban vívott Euroliga-selejtezőt. Az Izmit gárdájával szemben nagy csatában 85-68-ra maradtak alul. A DVTK TV Napos oldal magazinjában  Montai-Vukov Szonját kérték arra, hogy foglalja össze a törökországi túra tapasztalatait.

A DVTK játékosai Törökországból hazaérkezve rögtön karanténba kerültek. “Amire mi hazaérkeztünk, már szigorított a kormány. Karanténba kerültünk, megkaptuk a piros cetlit és ennek értelmében itthon is kellett egyből maradnunk. A repülőtérről hazajöttünk, mindenki azonnal bezárkózott.” – idézte fel ezt az időszakot Montai-Vukov Szonja, aki arról is beszélt, hogy milyen volt utazni a világjárvány kellős közepén.

Itt felszálltunk a gépre és végig, amíg Törökországban a repülőteret el nem hagytuk, maszk volt rajtunk. Ha valaki egyszer elhagyta a repülőtér épületét, nem is mehetett vissza. Igazából ezen kívül nem volt nagyon érezhető a vírus hatása Törökországban. Természetesen mindenki maszkot hordott, de olyan sokat nem tudtunk kint lenni. Gyakorlatilag a hotel és a csarnok között éltünk.

– fogalmazott a DVTK játékosa, akinek semmihez sem fogható tapasztalatot jelentett az Euroliga-selejtező.

Szerintem mindannyiunknak egy hatalmas élmény volt. Nekem ez volt az első komoly nemzetközi megmérettetés. Amikor az ember tudja, hogy komoly tétmérkőzésen fog szerepelni, akkor mentálisan nagyon fel kell készülni. Teljesen más, mint a bajnokság. Nem degradálva a bajnokságot, mert szerintem egy topbajnokság a miénk. Itthon azonban egymás ellen játszunk, ismerik egymást a játékosok. Ott olyanokkal játszhattunk, akikkel korábban még nem találkoztunk.

– Montai-Vukov Szonja beszélt a felkészülésről is.

“Amikor meghallottuk először, hogy ki lesz az ellenfelünk, mindenki sokkban volt, hogy milyen nagynevű játékosok alkotják a keretüket és biztos, hogy nehéz meccs lesz. Amikor elkezdtünk rájuk készülni, videóztunk, ráfeküdtünk a taktikai részekre, akkor úgy voltam vele én személyesen, hogy verhető csapat, meg tudnánk csinálni. Pozitív volt a hozzáállás.” – idézte fel az első benyomásait, majd így folytatta:

“Félre tudtam tenni ezt a vírushelyzetet fejben. Ha visszagondolok, akkor más oka volt annak, hogy nem ment a játék. Nem a vírushelyzet. A vírus úgy általában a mindennapjainkban van jelen azzal, hogy nem tudjuk mit hoz a holnap. Ez jobban megterhelő, mint az, ahogyan készültünk az Euroliga-selejtező mérkőzésre.” – összegzett Montai-Vukov Szonja, aki úgy érezte, hogy kicsit megszeppent a csapat. “A csapategységgel semmi probléma nincs. Ha bárki kérdezi, én azt mondom, hogy kicsit megszeppentünk. Sokunknak ez volt az első komolyabb nemzetközi megmérettetése.”

A DVTK játékosa kiemelte, hogy ez a törökországi találkozó is rávilágított a típushibákra.

Vannak olyan tipikus hibák, amiket meccsről meccsre nem tudunk kijavítani. Amikor fejben ott vagyunk és koncentrálunk, akkor viszont abszolút partiban tudunk lenni ilyen szintű csapattal is. Most azon kell dolgoznunk, hogy azokat a típushibákat kijavítsuk, mert sok múlik ezen. Ha a bajnokságban ezeket nem tudjuk megfelelően végrehajtani, akkor sajnos nem fogunk tudni olyan sikereket elérni, amiket célul tűztünk ki.

– fogalmazott Montai-Vukov Szonja.

Fotó: DVTK.eu

Hirdetés