Hirdetés
Archivum

Montenegró 25 percig bírta Oroszország ellen:

:

Hirdetés

Oroszország 78-54-re legyõzte Montenegrót a D-csoport záró mérkõzésén és ezzel megszerezte a belgák mögötti második helyet.

Fotó: FIBA

Fotó: FIBA

Úgy dobták fel a labdát, hogy még mindkét csapat továbbjuthatott vagy akár búcsúzhatott is volna. Igaz, az oroszok kieséhez és ezzel Montenegró továbbjutásához, Roberto Iniguez együttesének minimum 17 pontos sikerére lett volna szükség. Hamar bebizonyosodott, hogy ennek nincs realitása. Az elsõ negyedben fej-fej mellett váltott vezetéssel haladtak a csapatok. Végül 10 perc után 21-18-ra mentek az oroszok. Robinson és Perovanovic ponterõs játékával szépen tartotta a lépést Montenegró, a félidõben mindössze 38-34-es orosz elõnyt regisztrálhattunk.

A harmadik negyedet is Montenegró kezdte jobban, 47-42-re fordítottak. Ez egy 13-4-es sorozat volt. Az oroszok idõt kértek, de különösebben nem kellett aggódniuk. Montenegró ugyanis egy olyan ritmust vállalt rendkívül szûk kerettel, melyet tartani teljesen esélytelennek tûnt. Az oroszok 48-47-nél vették át a vezetést és a negyed végén már 57-49-es elõnyben voltak. A záró szakaszban nem tudott felzárkózni Montenegró, mely ezen a mérkõzésen elment képességei határáig. A harmadik negyedben kockáztattak is, de végül érvényesült az orosz fölény.

Eredmény
Montenegró – Oroszország 54-78 (18-21, 16-17, 15-19, 5-21)

Statisztika

Hirdetés