Hirdetés
Archivum

Montenegró a franciákra is rákényszerítette a játékát:

:

Hirdetés

Két nagy rangadót is rendeztek pénteken a lengyelországi Európa Bajnokságon. Most lássuk, hogy a fõszereplõk miként élték meg az összecsapásokat.

Extra dobóformát mutatva verte az idei EB meglepetéscsapata, Montenegró a címvédõ Franciaországot. A montenegróiak a mezõnybõl 58%-al dobtak és egy félidõ alatt 40 pontot szereztek az egyébként kiválóan védekezõ francia válogatott ellen. Pierre Vincent szerint már az elsõ félidõben elúszott a csata. „Gratulálok Montenegrónak! Õk játsszák a legjobb kosárlabdát ebben a csoportban. Ezt a meccset az elsõ félidõben veszítettük el, hagytuk, hogy a saját játékukat játsszák. A második félidõben már jobban tudtunk alkalmazkodni az ellenfelünkhöz, de túl sok szabálytalanságot követtünk el és Montenegró mindent bedobott. A végjátékban megpróbáltuk nyomás alá helyezni õket, de nem hibáztak.” – mondta Pierre Vincent.

Miodrag Baletic nem gyõzte dicsérni a csapatát. „Tudtuk, hogy a csoport legjobb szerkezetû együttesével játszunk ma este. Tisztában voltunk vele, hogy a palánk alatt mennyire erõsek a franciák, megpróbáltuk megakadályozni, hogy a centereik megkapják a labdát. Emellett azt is igyekeztünk elkerülni, hogy leindítsanak minket. Gratulálok a játékosaimnak, egy nehéz mérkõzésen vagyunk túl és kiválóan teljesítettek. Nagyon jó csapat a francia és éppen ezért hatalmas siker számunkra ez a gyõzelem.”

A nap másik rangadóján a spanyolok a harmadik negyedben nyújtott pontosabb játékukkal legyõzték a sokat hibázó letteket. Jose Ignacio Hernandez a csapata védekezését emelte ki. „Kiválóan védekeztünk 40 percen át és ez volt a döntõ. Emellett okosan támadtunk és ez még akkor is igaz, ha néhány dobás kimaradt. Látom a fejlõdés jeleit a csapatomon, jelen pillanatban ez a legfontosabb.” – értékelt a spanyol kapitány.

George Dikeoulakos, a már biztosan negyeddöntõs lett együttes szakvezetõje, az akaratot hiányolta tanítványaiból. „Azok után, hogy két nappal ezelõtt kivívtuk a továbbjutást, már nem volt rajtunk nyomás és a csapatom nem volt elég agresszív. Ha pedig nem vagyunk elég agresszívak, akkor nem nyerünk meccset. Nem raktuk bele a szívünket ebbe a találkozóba. Arra törekedtünk, hogy védjük a festéket, ez néha sikerült, néha pedig nem. Egy jó csapat ellen játszottunk és nem reagáltunk megfelelõen az agresszív védekezésükre. Gratulálok Spanyolországnak!”

Hirdetés