Hirdetés
Archivum

Montreálban folytatódik a FIBA 3×3 WS:

:

Hirdetés

Egy héttel a debreceni Európa-bajnokság után immár Montreálban folytatódik a FIBA 3×3 WS.

 

 

Kanada második legnagyobb városában, Montreálban nyolc válogatott ad egymásnak randevút. A FIBA 3×3 Women’s Series pontszerzõ sorozatból összesen négy állomás van hátra és minden ranglista pontnak lehet jelentõsége, nem véletlen, hogy a közelgõ 5:5 klubszezon ellenére igen rangos mezõny jött össze.

 

Az A-csoportban szerepel a házigazda Kanada, akik az egész nyarat végig versenyzõ négyesükkel, köztük a Plouffe-ikerpárral egyértelmûen favoritok. A kanadai csapat számára azért is különleges a verseny, mivel a közelmúltban adománygyûjtõ akciót hirdettek a Go Found Me felületén, hogy a szurkolók támogatni tudják a versenyeztetésüket az olimpiáig. Eddig a játékosok maguk finanszírozták a szereplésüket a sorozatban. A szövetségük ugyanis ezt nem tudja fedezni és támogatót nem találtak.

 

 

A hazaiak csoportjában kapott helyet az elõzetes tervek szerint Hollandia, USA és Mexikó. A hollandok némileg változtattak a debreceni kereten. Az Egyesült Államok erõs egyetemista csapattal, az UCLA alakulatából ismert Michaela Onyenwere köré építve készül. Mexikó eközben némileg ismeretlen gárdaként tûnik fel.

 

A másik ágon, azaz a B-csoportban három európai csapat kapott besorolást a tervek szerint, Románia, Lengyelország és Svájc. A négyest pedig Japán teszi teljessé. A lengyelek Agnieszka Szott-Hejmej vezetésével egész nyáron remek formát mutattak. Talán az Eb-n jött ki legkevésbé nekik a lépés. A japánok felnõtt vagy U23-as csapata pedig a FIBA 3×3 WS ázsiai állomásain rendre dobogóra állhatott. Biztosak lehetünk benne, hogy a hazai rendezésû ötkarikás játékokra tovább erõsítik versenyképességüket.

Hirdetés