Hirdetés
Magyarország

Most a tied lehet: itt van Donovan “Spida” Mitchell új signature cipője:

:

Hirdetés

Arról, hogy a Grosbasket Budapesten nyitotta meg Európa egyik legmodernebb kosárlabda üzletét, itt írtunk.

Mielőtt elkezdünk írni a Csodálatos Spider-Man, elnézést Donovan “Spida” Mitchell új signature cipőjéről, meg kell említenünk a 45-ös mezben játszó játékos lenyűgöző teljesítményét az NBA idei rájátszásában.

Grosbasket Budapest

Cím: 1138 Budapest, Váci út 140.
Web: www.grosbasket.hu
D. O. N. Issue #2 felnőtt: itt rendelhető.
D. O. N. Issue #2 gyerek: itt rendelhető.

Amikor a rajongók túlnyomó többsége hall a Utah Jazz-ről,  a legendás Stockton-Malone duóra gondolnak, de ez hamarosan megváltozhat. Mitchell ugyanis franchise-rekordot állított fel a rájátszásban elért pontok számát tekintve, 57 pontot dobott a Denver elleni első mérkőzésen (a rekordot Malone tartotta 50-el). Hogy a dolgok még szebbek legyenek, ezzel a mérkőzéssel belépett az egy playoff mérkőzésen valaha legtöbb pontot dobók három fős elit csapatába. Csak Elgin Baylor előzi meg 61 ponttal (Los Angeles Lakers vs. Boston, 1961) és MJ 63-mal, aki 1986-ban produkált csodálatos meccset a Celtics ellen.

Mitchell azonban nem állt meg itt, 51 pontot dobott a sorozat negyedik mérkőzésén. És ezzel bekerült abba a Top 3-ba is, ahol olyan játékosok vannak, akik több mint 50 pontot szereztek egy rájátszás sorozat legalább két mérkőzésén. Természetesen MJ ezen a listán is megtalálható (1998-ban a Cleveland ellen) és Allen Iverson is (2001-ben a Raptors ellen). A Utah-Denver sorozat negyedik meccse szintén történelmi jelentőségű lett, mivel ez volt az első az NBA rájátszásában, amelyben mindkét csapatból volt legalább egy olyan játékos, aki 50 pontot szerzett. (Jamal Murray ennyit dobott a Nuggets-ből).

Nincs ennél jobb promóció

Az Adidas D. O. N. Issue #2 nem is kaphatott volna jobb promóciós kampányt! A cég azonnal hangsúlyozta, hogy Mitchellhez hasonlóan elkötelezettek maradnak az „Elhatározás a negativitás ellen” szlogen iránt, amelynek segítségével pozitív változásokra akarják ösztönözni az embereket a kosárlabdapályákon, de a játékot körülvevő közösségben is.

Mitchell hozzátette, hogy – különösen a fiatalabb rajongók szemében – sokkal több akar lenni, mint pusztán kosárlabda játékos, ő minden olyan ember hangja akar kenni, aki igazságtalanságot szenvedett el.

Az első modell, a Grosbasket budapesti boltjában gyerekméretben volt kapható, ami a Marvellel való ismételt együttműködéssel jött létre. Ez egy “Spidey-Sense” színkombinációjú, zöld, fluoreszkáló színű cipő, amivel szintén a közösségek segítésére akarták tenni a hangsúlyt, utalva a képregény teljes nevére, ami a „A közkedvelt és barátságos Pókember” volt.

A D. O. N. Issue #2 tulajdonságai

Most már beszélhetünk a tulajdonságairól! A sneaker fő technológiája a Bounce, csakúgy, mint a tavalyi modellnél, ez segít abban, hogy jó áron jussanak hozzá a rajongók, anélkül hogy feláldozták volna a minőségét és kényelmét. A sorozat első két modelljéhez hasonlóan a cipő felsőrésze egy tartós, hálós anyagból készült. Szintén hasonlít az illeszkedése a sorozat első cipőihez, így elképzelhető, hogy a szokásosnál egy fél számmal nagyobbra lesz szükséged.

A legnagyobb különbség, hogy a talp jelentős átalakításon ment keresztül. Az “1-es” talpa lapos volt, a 2-es viszont kétrészes talpat kapott. Különleges plusz, hogy a talp első része felfelé ívelt ( a Westbrook cipőhöz hasonlóan) és ez valóban fokozza a cipő ruganyos érzetét. A talp mintája azért is érdekes, mert hasonlít egy pókhálóra, amely az első tesztek szerint támogatja az irányváltást és megállást. Ha nem hiszel nekünk, vess egy pillantást a szuperhősünk, Donovan összefoglalóira!

A másik különbség az, hogy az új cipők egy kicsit magasabbak, amit a hátoldalak összehasonlításával lehet megfigyelni. A “2-esnek” emelt sarka van, és további csillapítás is található a talpban, amely nagyszerű zárt érzetet nyújt, ami sokak tetszését kivívhatja. Egyszerűen fogalmazva, az első modell majdhogynem alacsony volt, a második pedig középmagas.

További különbségek közt szerepel a nagyszerű Spida-logo, ami a nyelvről a sarokra költözött, ami szintén egy elég menő változtatás.

Hirdetés