Hirdetés
Archivum

Moszkva után Voiron elõtt a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben hírt adtunk, a Világbajnokságra készülõ felnõtt 3×3-as válogatottunk szombaton Moszkvában szerepelt a rangos Tinkoff GirlPower tornán. A magyar csapat szerdán ismét útra kel, elõbb Franciaországban lép pályára, majd már az amszterdami Világbajnokságon.

Remekül sikerült a magyar válogatott számára a moszkvai erõfelmérõ. A Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra összeállítású együttesünk két gyõzelemmel és egy vereséggel zárt. A csoportkörben a rutinos játékosokat felvonultató orosz és fehérorosz riválisát is ponterõs játékkal, nagy különbséggel verte válogatottunk. Az elõdöntõben egy erõs orosz együttes legyõzte ugyan a mieinket, de összességében bõven találni pozitívumokat.”

„Az elsõ olyan megmérettetésünkön szerepeltünk idén, amikor szabadtéren játszottunk és egybõl 30 fok volt. Mindenképpen plusz terhelést is jelentett az itthoni 15-16 fokok után. Az elsõ két meccsen extrán játszottunk. Utána a harmadikra kicsit többet kellett várni a nemzetközi tornákon megszokottnál. Ezt nem mentségként mondom, de arra az alkalomra eléggé lemerültek a lányok. Elsõsorban a védekezésünk nem mûködött már, de én összességében pozitívként élem meg ezt a moszkvai tornát. A Világbajnokságon is két mérkõzés van egy nap, így az, hogy a harmadikra elfáradtunk, benne van a pakliban.” – értékelt lapunknak Károlyi Andrea szövetségi kapitány.

A vasárnapi hazaérkezés után kedden délután folytatta a közös munkát a válogatott. A lányok programjában egy edzés kapott helyet mindössze itthon, hiszen szerdán ismét útra kel a küldöttség. Az elsõ állomás Voiron. Franciaországban egy rangos felkészülés torna szerepel a tervek között. Igaz, a csapatok és a szervezõk számításait a FIBA új nõi versenysorozata, melynek torinói állomását szintén a hétvégén rendezik, némileg felülírta. Hiába már egy télen meghirdetett nagy esemény a voiron-i, a FIBA 3×3 Women’s Series által kínált pontok sokakat változtatásra ösztönöznek.

Jelenleg lapunkban sem tudunk még beszámolni pontos csapatlistáról és programról. „Folyamatosan nézzük mi is a voiron-i torna oldalát, de változtatják még az információkat. Azzal, hogy a nõi WorldTour elindult, rendszeresen módosítgatják például a résztvevõ csapatok listáját is. Ami számunkra furcsa, hogy még a házigazda francia válogatott sem lesz ott a voiron-i tornán. Õk ugyanis elmennek Torinóba WorldTour-t játszani.” – mondta lapunknak Károlyi Andrea, akinél érdeklõdtünk, hogy válogatottunknál felmerült-e a változtatás lehetõsége.

„Valóban Rengeteg pontot ér a WorldTour, míg a voiron-i torna nem. Ha hamarabb ad tájékoztatást a FIBA a WorldTour-ról, akkor mi sem Voiron-t választjuk. Amikor azonban a magyar szövetség is információkat kapott az új sorozatról, már le volt foglalva repülõjegy, szállás, mindent megszerveztünk. Akkor már nem lehetett ezen változtatni.” – árulta el a szövetségi kapitány, aki vázolta válogatottunk tervezett idõbeosztását is.

„Amikor elõször néztük, akkor még egy háromnapos 18 csapatos torna volt a terv sok meccsel Voiron-ban. Most már csak 10 résztvevõ van, így ebbõl mi lesz, még mi sem tudjuk. A torna idõpontja elvileg június 13-15. Utána június 16-án, vasárnap repülünk át Amszterdamba, ahol 18-án kezdõdik a Világbajnokság. A helyszínen addig 20 perc edzõpálya, 20 perc fõpálya edzéslehetõség jár a FIBA szabályai szerint a válogatottaknak. Ez összesen 40 perc, de az elég is lesz, ha a VB elõtt tudunk játszani egy jó nemzetközi tornát.” – összegzett Károlyi Andrea.

A 2019-es 3×3-as Világbajnokságon a magyar válogatott június 18-án, kedden 16 óra 55 perctõl Lettország ellen mutatkozik be. Ezen a napon 19 óra 30 perctõl a házigazda Hollandia lesz a rivális. Legközelebb június 20-án, csütörtökön lépnek pályára a magyar lányok. Elõbb 16 óra 55 perctõl Kína, majd 20 óra 30 perctõl Türkmenisztán lesz az ellenfél.
 

Hirdetés