Hirdetés
Archivum

Moszkvában 3×3-as csapataink:

:

Hirdetés

Szombaton Moszkvában a rangos Tinkoff Girl Power tornán szerepel a magyar 3×3-as U23-as és felnõtt válogatott.

Fotó: Instagram

Fotó: Instagram

Immár második évben rendeznek a nagy moszkvai 3×3-as seregszemle (Tinkoff Moscow Challenger 2019) részeként nõi tornát. Tavaly felnõtt válogatottunk remek játékkal a hazaiakat is legyõzve megnyerte a trófeát. Ezúttal hazánk két csapattal képviselteti magát. Követhetjük az Európa Játékokra hangoló triót Benke Sára, Böröndy Vivien és Jáhni Zsófia összeállításban, illetve a Világbajnokságra készülõ felnõtt csapatot Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Theodoreán Alexandra és Papp Klaudia felállásban.

“Az Európa Játékokra készülõ U23-as és a Világbajnokságra készülõ felnõtt válogatott vesz részt tõlünk a tornán. Összesen hat csapat lesz. Az oroszoktól is ez a két gárda nevezett, a fehéroroszoktól és az észtektõl pedig a minszki válogatott indul.” – mutatta be a mezõnyt Károlyi Andrea, a felnõtt válogatott szövetségi kapitánya, majd így folytatta: “Ez már egy fokkal erõsebb torna lesz. Pont jól illeszkedik a felkészülésünkbe. Nagyon jó, hogy fokozatosan szintet tudunk lépni erõsségben. A Világbajnokság elõtti igazi megmérettetés viszont számunkra majd a franciaországi, voiron-i torna lesz.”

A szombati moszkvai tornán a hat résztvevõ gárdát két hármasba osztották a szervezõk. Az U23-as együttesünk az oroszok kettes csapata, illetve az észt alakulat mellé került. Ez tekinthetõ az Európa Játékok csoportnak. A “B” jelû trióban szerepel a felnõtt válogatottunk, illetve az oroszok VB csapata és a fehéroroszok. Õk az Európa Játékok házigazdájaként arra a seregszemlére egy rendkívül rutinos alakulatot állítottak össze. A csoportok elsõ két helyezettje jut az elõdöntõbe, ahol keresztbe játszanak az együttesek. A tervezett menetrend szerint magyar idõ szerint 11 órakor kezdõdnek a csoportmeccsek és 15 óra 20 perctõl rendezik a finálét.

A felkészülés a tervezett menetrend szerint halad felnõtt válogatottunk szakvezetõjének tájékoztatása szerint. “Semmi olyan nem történt, ami számottevõ lett volna. Dolgoznak rendesen a lányok és várják is az erõsebb meccseket.” – fogalmazott Károlyi Andrea. Válogatottunk vasárnap délben tér haza az orosz fõvárosból. Ezt követõen kisebb pihenõt kapnak a játékosok és kedden délután Budapesten vezényel legközelebb edzést a szakmai stáb. Szerdán már utazik Franciaországba a felnõtt gárda, ahol Voiron-ban vár rá egy rendkívül erõs torna, ami egyfajta mini-Világbajnokságnak is tekinthetõ. Innen pedig már Amszterdam felé veszi az irányt küldöttségünk.

Hirdetés