Hirdetés
Archivum

Moszkvában szerepelt a felnõtt és az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton rendezték Moszkvában a Tinkoff Girl Power tornát, melyen a felnõtt és az U23-as válogatottunk is szerepelt. Mindkét csapatunk két gyõzelmet és egy vereséget jegyezve az elõdöntõig menetelt.

Fotó: streebasket.ru

Fotó: streebasket.ru 

A hatcsapatos tornán két csoportban kezdték meg a szereplésüket a résztvevõk. Az “A” jelû trióba került az Európa Játékokra készülõ hármasunk Benke Sára, Böröndy Vivien, Jáhni Zsófia összeállításban. A riválisaik Oroszország (Alexandra Stolyar, Liudmila Sapova, Olga Vorobeva, Yulia Kozik) és Észtország (Janne Pulk, Johanna Eliise Teder, Annika Koster, Kadri-Ann Lass) voltak.

A B-csoportban követhettük a felnõtt Világbajnokságra készülõ négyesünket Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia, Theodoreán Alexandra felállásban. Õk itt Fehéroroszország (Natallia Dashkevich, Natallia Harbachova, Anastasiya Sushchyk, Darya Mahalias) és a második orosz együttes (Ekaterina Polyashova, Anna Pozdnyakova, Evgeniia Frolkina) ellen léptek pályára.

A csoportkörben az Európa Játékokra készülõ triónk mindkét mérkõzését óriási csatában megnyerte. Elõbb az észteket 20-19-re, majd az oroszokat 15-12-re múlták felül a mieink. Így a csoport élén végeztek a lányok és készülhettek a “B” jelû trió másodikja ellen az elõdöntõre.

A B-csoportban a FIBA felnõtt Világbajnokságára készülõ négyesünk remek kezdéssel 14-10-re verte az oroszokat. Ezt követõen pedig ponterõs teljesítménnyel 21-12-re múlta felül a fehéroroszokat. Szintén veretlenül fejezték be a lányok a csoportkört, így a keresztjáték során a másik trió másodikja jött szembe. Mindkét csoportban az oroszok szerezték meg a második továbbjutó helyet, így két magyar-orosz csatát láthattunk a fináléba kerülésért.

Fotó: streebasket.ru

Fotó: streebasket.ru

Az elsõ elõdöntõben az Európa Játékokra utazó triónk, mely csere nélkül játszotta végig a napot, a Natallia Dashkevich, Natallia Harbachova, Anastasiya Sushchyk, Darya Mahalias négyese által alkotott orosz gárdától 15-11-es vereséget szenvedett. A találkozón 1-0-s vezetésünket követõen 6-2-re fordítottak a fizikális fölényben lévõ oroszok és innentõl kézben tartva az irányítást behúzták a gyõzelmet. Végül ez a csapat a tornát is megnyerte, a fináléban 19-15-re verték a másik orosz alakulatot.

A második elõdöntõben a VB-re készülõ válogatott Alexandra Stolyar, Liudmila Sapova, Olga Vorobeva, Yolia Kozik által alkotott orosz gárdával szemben maradt alul 14-12-re. A hazaiak kezdtek jobban, a találkozó elsõ öt percében 8-2-es elõnyt építettek fel. Innen zárkózott hatalmasat küzdõ válogatottunk. Az utolsó három percben rengeteg mezõnykísérlet érkezett mindkét oldalról, de ezek rendre kimaradtak. Papp duplája után így is megnyílt az esély az utolsó percben, de végül a kifejezetten kemény, fizikális összecsapást behúzta az orosz gárda.

A Világbajnokságra készülõ válogatottunk:

Az Európa Játékokra készülõ válogatottunk:

Hirdetés
Hirdetés