Hirdetés
Utánpótlás

Motiváltan készülnek a döntőre a Soproni Darazsak Sportakadémia juniorjai:

:

Fotó: Pados Noel / Soproni Darazsak Sportakadémia

Hirdetés

Április 19. és 21. között Pécsett a Nemzeti Kosárlabda Akadémián rendezik a Nemzeti Leány Junior Bajnokság nyolcas döntőjét. A pénteki negyeddöntőben a Soproni Darazsak Sportakadémia csapata a TARR KSC Szekszárddal mérkőzik.

A sportakadémia juniorjai az alapszakaszt veretlenül nyerték, amivel biztosították a helyüket a nyolcas döntőben. Ezt követően a rájátszás Piros-csoportjában 8 győzelmet és 2 vereséget jegyeztek Hollós Dániel tanítványai, akik így is az élen végeztek és első helyen rangsorolva fordulnak a végjátékra.

„Nagyon örültünk, hogy az utolsó fordulóban Miskolcon három meghatározó játékosunk hiányában ki tudtuk vívni rájátszás csoportunk első helyét. A lányok megmutatták, hogy a kemény munka kifizetődik.” – hangsúlyozta a szakvezető, majd hozzátette:

„Azóta lezajlott az Amatőr-bajnokság rájátszásának első köre, ahol az U23-as csapatunkba is feljátszó játékosainkkal igyekeztünk már készülni a junior döntőre. Ezen felül házon belül vívtunk értékes edzőmérkőzést, mely során Varga Alíz és Sitku Zsuzsi is segítette a munkánkat a Sopron Basket csapatából. Nekik ezúton is köszönjük a közreműködést! A döntő előtti napokban hasonló intenzitással dolgoztunk tovább. Ezt kiegészítve az elmúlt hétvégén fotózással egybekötött csapatépítő programot szerveztek a lányok. Jól érezték magukat, ami szintén jól szolgálta a ráhangolódást az előttünk álló feladatokra.”

A Nemzeti Leány Junior Bajnokság nyolcas döntőjét az idei évben is „egyenes kieséses” formában rendezik meg. Pénteken a negyeddöntőkkel, szombaton az elődöntőkkel és az 5-8 párharcokkal. Vasárnap pedig a helyosztókkal. A legjobb négy közé jutásért a TARR KSC Szekszárd lesz a soproniak riválisa. A két csapat az alapszakaszban októberben és novemberben találkozott, így abból messzemenő következtetést nem szabad levonni.

„A döntőre készülve kizárólag a Szekszárddal foglalkozunk. Lépésről lépésre kell gondolkozni és haladni egy ilyen tornán. Más hangalatúak ezek az összecsapások, mint amiket az évad közben megszoktunk. Egy találkozón dől el a továbbjutás, amit mindenki meg akar nyerni. Nagyon motiváltak a lányok, érezhetően várják a döntőt és igyekszünk a tudásunk legjavát nyújtani.” – összegzett Hollós Dániel.

A döntő menetrendje

Április 19., péntek

Negyeddöntők

10:00 BEAC-Újbuda KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya (A)
12:30 Darazsak Sportakadémia/A – TARR KSC Szekszárd (B)
15:00 MEGNYITÓ
15:30 NKA Pécs/A – Csata DSE (C)
18:00 DVTK Akadémia/A – Vasas Akadémia/A (D)

Április 20., szombat

5-8. helyért
10:00 A vesztes – B vesztes (I.)
12:30 C vesztes – D vesztes (II.)

Elődöntők
15:00 A győztes – B győztes (III.)
17:30 C győztes – D győztes (IV.)

Április 21., vasárnap

Helyosztók

9:00 7. helyért (I. vesztes – II. vesztes)
11:30 5. helyért (I. győztes – II. győztes)
14:00 3. helyért (III. vesztes – IV. vesztes)
16:30 Döntő (III. győztes – IV. győztes)

Hirdetés