Hirdetés
Archivum

Mozgalmas hétvége jön az ünnepek elõtt:

:

Hirdetés

Péntektõl vasárnapig Európa-szerte a legtöbb ligában még teljes fordulót rendeznek. Nézzük, hogy mely mérkõzésekre érdemes nemzetközi kitekintést tenni.

A topligákat tekintve Oroszországban a múlt hétvégén befejezték erre az évre. Szombaton és vasárnap Kurszkban az Orosz Kupa négyes döntõjére kerül sor. Itt légiósok nem szerepelhetnek, a hazai státuszú (orosz vagy honosított) játékosokkal állnak fel a csapatok. Ettõl függetlenül a három Euroliga alakulat így is bombaerõs, ráadásul helyben óriási a presztízse a trófeának. Az elõdöntõket tekintve Dinamo Kurszk – Nagyezsda Orenburg és UMMC Jekatyerinburg – Szpartak Moszkva párosítások lesznek.

Eközben Törökországban vasárnap érkezik majd el igazán a nagyüzem, amikor Hatay – Galatasaray és Besiktas – Fenerbahce rangadókat rendeznek. Mindkét Euroliga gárda átélhet nehéz perceket. Krivacevic Tijanának majd szombaton délután szurkolhatunk az 5. és a 7. helyezett csatáján, amikor a Botas az Ormanspor-t fogadja. A veretlenül listavezetõ Cukorova a Canik otthonában növelheti a gyõzelmei számát.

Franciaországban pénteken este a héten immár másodszor összecsap a Bourges és a Villeneuve d’Ascq. A szerdai Euroliga meccset 83-62 arányban nyerte a Bourges és ezúttal is toronymagas favorit. Ettõl függetlenül ez a sajátos duplázás érdekessé teszi a csatát. A harmadik Euroliga gárda a Carolo Basket a Mondeville ellen folytatja. Az élcsapatok közül a Lyon a Nantes, míg a Lattes Montpellier a Tarbes ellen készülhet egy újabb siker begyûjtésére.

Olaszországban a félidejéhez érkezik az alapszakasz. A felezõ elõtti utolsó forduló azért érdekes, mert az elsõ nyolc helyezett kvalifikálja magát az Olasz Kupa nyolcas döntõjébe. Hét gárda pozíciója már biztos, de a 8. Allianz Geas S.S.Giovanni és a 9. Meccanica Nova Vigarano még helyet cserélhet a tabellán. Igaz, az S.S.Giovanni a Famila Schio, míg a Vigarano a Fila San Martino alakulatával találkozik. Az élcsapatok közül a Reyer Venezia az Empoli, míg a Ragusa a Battipaglia ellen készülhet egy kötelezõ gyõzelem megszerzésére.

Spanyolországban két Európa Kupás élcsapat rangadója uralja a címlapokat, miután a Gernika fogadja a Gironát. Remek formába lendült a Girona az utóbbi idõben. Múlt héten parádés teljesítménnyel verték a Salamancát és veretlenül zárták az EK alapszakaszát is. Ez egyben azt jelenti, hogy itt már kétszer verték a Gernikát. Favoritok és egy újabb gyõzelemmel õriznék esélyüket az alapszakasz elsõ helyére. A Salamanca és az IDK Gipuzkoa csatája is érdekes lehet. Iva Brkic (Ciglar) jó teljesítménye miatt az IDK Gipuzkoa többször szerepelt a címlapunkon. Ha az elmúlt hétvégén a sereghajtó ellen nem botlanak, akkor most azt írnánk, hogy kiváló a szezonjuk. Így csak azt tudjuk mondani, hogy szépen tartják a lépést az élbollyal.

A kisebb ligákat nézve Szlovákiában szerdán rendezték az MBK Ruzomberok – Youbg Angels Kosice csúcsrangadót. A rózsahegyiek veretlenül vonultak a téli szünetre. A hétvégén még két mérkõzést rendeznek, a BKM Junior UKF Nitra a BK ©KP 08 Banská Bystrica, míg a YOUNG ANGELS Ko¹ice a BAM Poprad alakulatát fogadja. Romániában szerdán zárult az alapszakasz és szombaton rajtol a középszakasz. Ennek elsõ körében az Arad – Targoviste csata lehet érdekes. Lengyelországban a címvédõ CCC Polkowice és a ¦lêza Wroc³aw összecsapása érdemel kiemelést, de az Energa Toruñ otthonában nem mehet biztosra a Wis³a Kraków sem. Az élcsapatok közül ezúttal a Gdynia és az Artego Bydgoszcz gárdájára várhat könnyebb meccs.

Hirdetés