Hirdetés
Archivum

Mozgalmas játéknap szombaton az élvonalban



:

:

Hirdetés

Szombaton négy mérkõzéssel folytatódnak a hazai élvonal küzdelmei. Összecsap a tabella elsõ és második helyezettje, a Sopron Basket és az NKE-Csata, illetve Szekszárd – Gyõr rangadót is rendeznek. Beharangozó.

18 óra 30 perctõl a Ludovika Arénában fogadja az NKE-Csata a Sopron Basket együttesét. A tabella elsõ két helyezettjének mérkõzésérõl van szó, ami már önmagában pikánssá teszi ezt a párosítást. A Sopron Basket veretlen a bajnokságban. Komoly fegyvertény ez a címvédõtõl, hiszen nehéz sorsolást kapott Roberto Iniguez együttese. Az elsõ öt fordulóban mind a három elõzetesen kihívónak elkönyvelt riválisával össze kellett mérnie az erejét. A DVTK, a Gyõr és a Szekszárd sem okozott azonban gondot. A két Euroliga vereség ellenére így nem lehet panasz az idei évad rajtjára Sopronban. Valamivel hullámzóbb a teljesítmény, itt a franciaországi és az isztambuli vendégjáték harmadik negyedének hullámvölgyeit érdemes kiemelni, de biztosak lehetünk benne, hogy ennek javításáért is mindent megtesz a szakmai stáb. A Csata esetében minden várakozást felülmúlt a versenyképes szezonkezdet. Lelik Réka extra teljesítménye mellett a stabil védekezés alapozta meg az eddigi sikereket. A BEAC elleni 108-81-es dobópárbajt leszámítva 64 pontnál többet nem kapott egy meccsen Tursics Krisztián együttese. Ráadásul Kelsey Lang és Nagy-Bujdosó Nóra jól szedik a lepattanókat. Ennek megfelelõen a belsõ posztokon is sikerül felvenni a versenyt, amitõl elõzetesen sokan féltették a Csatát.

Szintén nagy érdeklõdésre tart számot a 17 órakor kezdõdõ Atomerõmû KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Gyõr rangadó. Az utóbbi években magas hõfokú, éles csatákat vívott a két alakulat. Egyik csapat sincs igazán jó formában. A Szekszárd felfelé ívelõ játékot mutatott a Nymburk legyõzésekor. Sokat jelentett Abby Bishop visszatérése. Bár akadtak még hibák, különösen az elsõ félidõ sok eladott labdája, de már olyan erényeket láthattunk Zeljko Djokic együttesétõl, amire lehet építeni a folytatásban. Gyõrben személyi változások történtek az edzõváltással és Laklóth Anna kiválásával. Tisztes helytállás mellett sima vereséget szenvedett a csapat az új felállásában Gironában. Gyõrben a válogatott szünetig érdemi változások már nem várhatóak az idõ rövidsége miatt. Ugyanakkor jobb lepattanózással és a keretet alkotó rutinos játékosok egy-egy kiemelkedõ teljesítményével még így is versenyképes lehet Szekszárdon. Érdekes találkozó lesz tehát. Különösen úgy, hogy mindkét félnek óriási szüksége lenne egy igazán nagy sikerélményre a kisebb megszakítás elõtt.

Az ELTE-BEAC Újbuda 16 órától fogadja az Aluinvent DVTK együttesét. A BEAC „Hozz egy labdát az újbudai ovisoknak!” elnevezésû jótékonysági akciót hirdetett a mérkõzés kapcsán, melynek a részletes felhívása ITT olvasható. Magát az összecsapást tekintve a DVTK természetesen nagy favorit még a velencei túra fáradtsága ellenére is. Cziczás László együttese az utóbbi hetekben kiváló formába lendült, ugyanakkor maximális koncentrációra intõ figyelmeztetõ jel a Csatától elszenvedett váratlan vereség. A BEAC esetében továbbra is abban látszódik a nagy probléma, hogy egyedüliként a mezõnybõl az idei hatból öt meccsén 80 pont felett kapott Balogh Judit együttese. Ahhoz, hogy szorosabb meccseket tudjon kialakítani a BEAC, ezt a számot mindenképpen csökkentenie kell.

A saját céljait tekintve az MTK Budapest és a PINKK Pécsi 424 18 órakor kezdõdõ városmajori mérkõzése is nagyon fontos rangadónak tekinthetõ. Az MTK az elsõ gyõzelmének megszerzéséért száll harcba. A PINKK pedig a Cegléd elleni siker után egy újabb gyõzelemmel el tudna szakadni az alsóháztól. Tekintve, hogy a folytatásban Laczka Miklós együttese a BEAC és a Vasas alakulatával mérkõzik, a következõ hetekben sok minden eldõlhet ilyen téren. Az MTK – a nagy különbség ellenére – túlzás nélkül az idei legjobb meccsét vívta Sopronban az elmúlt hétvégén. Ritmusban, keménységben az ott látott teljesítményre már bõven lehet építeni. Érdekes lesz figyelni, hogy sokkal nagyobb tét mellett egy tudásban lényegesen közelebb álló rivális ellen ezt meg tudják-e ismételni Nagy Dóra tanítványai. Mindkét alakulat számára komoly értékmérõ lesz ez az este.

Menetrend – november 11., szombat

16:00 ELTE BEAC Újbuda – Aluinvent DVTK
17:00 Atomerõmû KSC Szekszárd – CMB Cargo UNI Gyõr
18:00 MTK-Budapest – PINKK-Pécsi 424
18:30 NKE-Csata – Sopron Basket

Hirdetés