Hirdetés
Archivum

Mozgalmas szombat fontos meccsekkel az ANB-ben:

:

Hirdetés

Szombaton három találkozót rendeznek az ANB 1-9. helyéért zajló rájátszásának 10. fordulója alkalmával. A helyezések szempontjából fontos, igazi rangadónak beillõ meccsek jönnek.

Tabella

Május 19., szombat
16:00 BEAC Újbuda – Szegedi Kosárlabda Egylet
17:00 Vasas Akadémia – Csata Diáksport Egyesület
19:00 BKG DSE Szigetszentmiklós – TFSE

A listavezetõ Csata DSE a Vasas Akadémia vendége lesz. Pikáns párosítás, mely során a Vasasban benne van, hogy élesebb meccset kialakítson. Azzal, hogy múlt héten a Csata rangadót nyert a Szeged ellen, újabb riválisát hozta jelentõs lépéshátrányba. Ettõl függetlenül ez az idõszak komoly erõpróba a Csata számára, hiszen 10 napon belül a negyedik tétmeccsét játssza a listavezetõ erõs ellenfelekkel. Ezzel együtt egy jó felkészülési lehetõség is. Amennyiben az élvonalban folytatja a csapat, akkor lesznek hasonlóan sûrû idõszakok. Lehet már errõl beszélni, hiszen gyakorlatilag úgy érkeznek el az ANB idei szezonjának utolsó hetei, hogy a BEAC-ot leszámítva az üldözõboly többi tagja már alig lehet veszélyes a Csata elsõ helyére.

A Vasasra viszont az éremszerzés szempontjából kulcsmeccs vár. A 2-5. hely között bármi lehet, egy-egy gyõzelemnyi különbség választja el az együtteseket. A két gárda április elsején már találkozott a rájátszásban. Azt a magas hõfokú, kiélezett és pontgazdag rangadót a Csata nyerte 85-76-ra. Akkor az elmúlt mérkõzéseket kihagyó Lelik Réka 26 pontot ért el, de mellette még négyen is 10 egység fölé jutottak. A Csata 47%-al dobott mezõnybõl, különösen a nyolc tripla kiemelkedõ. A lepattanókat jobban szedõ és tízzel több gólpasszt kiosztó Vasasnál Mérész Beatrix remekelt 27 ponttal, de Vári Zita is dupla-duplát ért el. Eladott és szerzett labdákban nem mutatkozott nagy differencia.

Ahogy azt az elõzõekben már hangsúlyoztuk, a BEAC-Újbudának van leginkább esélye ahhoz, hogy még utolérje a Csata DSE-t. Ehhez már nem hibázhat a címvédõ a hátralévõ meccsein. Nincs könnyû dolga a BEAC-nak, hiszen az élmezõnybõl a Szegeddel még egyáltalán nem játszott. A két csapat szombaton mérkõzik a Gabányiban, majd kedden Szegeden. A BEAC legutóbb a BKG DSE otthonában nyert egy fontos rangadót, ezzel közvetlen riválisával szemben elõnybe került. A pontszegény 43-39-es végeredményt hozó találkozón Szabó Dóra 17 pontot ért el, de ki kell emelni Kovács Vanessze 14 lepattanóját is. A BEAC csapatkapitányával éppen a minap jelent meg egy hosszabb interjú a klub honlapján, érdemes elolvasni. Egy kis betekintést enged a kulisszák mögé.

A Szegednek a Csata DSE otthonában lejátszott mérkõzés nem sikerült igazán jól legutóbb, de most egy hasonlóan nehéz ellenfél ellen javíthat. Nem könnyíti meg a szegediek dolgát, hogy több játékos is érdekelt volt a vasárnaptól keddig rendezett egyetemi négyes döntõn, ahol végül bronzérmet szerzett a csapatuk.

A BKG DSE a friss egyetemi bajnok TFSE együttesét fogadja a szombati játéknap záró mérkõzésén. Az éremszerzés szempontjából a szigetszentmiklósiak számára ez egy rendkívül fontos összecsapásnak ígérkezik. Nagy kérdés, hogy a TFSE a keddi siker után fel tud-e pörögni erre a délutánra. A két csapat márciusi végi találkozása alkalmával 49-39-re nyert a BKG DSE. Az egy sok hibával tarkított összecsapás volt, ahol a valamivel jobban lepattanozó és pontosabban dobó BKG DSE behúzta a gyõzelmet.

Hirdetés