Hirdetés
Archivum

MTI összeállítás: jogerõs ítélet az egykori pécsi nõi kosárcsapat ügyében:

:

Hirdetés

Felfüggesztett börtönre ítélte jogerõsen az egykori pécsi nõi kosárlabdacsapatot mûködtetõ cég volt vezetõjét hétfõn a Pécsi Ítélõtábla. Négy társával együtt azért kellett bíróság elé állnia, mert az ügyészség szerint több mint 80 millió forint adóhiányt okozott a költségvetésnek.

Forrás: MTI

A táblabíróság MTI-hez eljuttatott közleményébõl kiderült, hogy a Pécsi Törvényszék tavaly júliusi határozatát helybenhagyva az elsõrendû vádlottat két év – négy évre felfüggesztett – börtönre ítélték folytatólagosan elkövetett adócsalás, számvitel rendjének megsértése, valamint magánokirat-hamisítás miatt.

A másodrendû vádlott felfüggesztett börtönt, a harmadrendû vádlott felfüggesztett börtönt és pénzbüntetést, a negyedrendû vádlott pénzbüntetést kapott. Az ötödrendû vádlott pénzbüntetését három év próbára bocsátásra változtatták.

A vádirat szerint 2007 decemberében a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft. akkori ügyvezetõje a cég nevében marketingtevékenységre szóló megbízási keretszerzõdést kötött a kft. mûködtetésében, gazdasági döntéseinek meghozatalában szerepet vállaló társa cégével. A cél az ügyészség szerint az volt, hogy a kft. által fizetendõ adót, járulékot jogosulatlanul csökkentsék.

A másodrendû vádlott cége 400 millió forintot kapott a Pécsi Nõi Kosárlabda Kft.-tõl, de a szerzõdésben vállalt munkát nem végezte el, és minderrõl valótlan tartalmú számlákat állított ki.

Az ügyészség õket és három, velük együttmûködõ társukat – szerepüktõl függõen – adócsalással, a számvitel rendjének megsértésével, valamint magánokirat-hamisítással vádolta.

Forrás: MTI

Hirdetés