Hirdetés
Archivum

Múlt héten rendezték a Decathlon B33 Egyetemi Bajnokság I. fordulóját:

:

Hirdetés

Március 28-án, szerdán került sor a Tüskecsarnokban a Decathlon B33 Egyetemi Bajnokság elsõ fordulójára. A nõi tornán 15 csapat mérte össze az erejét.

Az eseményen részt vett az idei nagy erõpróbákra készülõ U18-as válogatott kerettagjaiból álló csapat is, mely megnyerte ezt a fordulót. A 15 csapat öt darab hármas csoportban kezdte a küzdelmeket, majd ezt követõen az egyenes kiesés szakasszal folytatódott a torna.

Az U18-as válogatott veretlenül nyerte csoportját. A negyeddöntõben a Szeged, az elõdöntõben a MEAFC gárdáját múlta felül. A másik ágon a DEAC jutott a döntõbe, akik a csoportkörben éppen az U18-as válogatott mögött a második helyet szerezték meg. Ennek megfelelõen már a nyolc közé jutásért is játszaniuk kellett, ahol a PTE-PEAC csapatát verték. Ezt követõen a TFSE gárdáját gyõzték le a negyeddöntõben, majd az elõdöntõben az ELTE-BEAC csapatánál bizonyultak jobbnak.

Az elsõ forduló döntõjében végül az U18-as válogatott kerettagjaiból álló csapat 20-18 arányban legyõzte a DEAC alakulatát.

A teljes eredménylista elérhetõ a szervezõk honlapján. 

A Decathlon B33 Egyetemi Bajnokság II. fordulóját május 9-én rendezik szintén a Tüskecsarnokban. A két forduló összesített eredménye alapján a nyolc legjobb kerül az országos döntõbe, melyet június 16-án bonyolítanak le Pécsett.

A szervezõk galériája

Hirdetés