Hirdetés
Archivum

Munkába állt a 3×3-as U18-as válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn Székesfehérváron az MKOSZ Edzõközpontjában munkába állt az U18-as 3×3-as válogatott.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Legutóbb április elején találkozott Földi Attila együttese. Az akkori kerethez képest egy változás történt: Révész Luca helyett Salamon Zsófia került a csapatba. A keretet így Altmann Anna, Baczuk Virág, Dénes Anna, Mudra Viola, Salamon Zsófia, Schlégl Odett, Szerencsés Tamara és Varga Eszter alkotja.

A magyar válogatott jelenleg egy kétnapos programon vesz részt és keddig tartózkodik Székesfehérváron. Ezt követõen jövõ héten kedden folytatódik a közös munka. Válogatottunk május 31-én, pénteken kel útra Mongóliába a korosztályos Világbajnokságra.

Június 3. és 7. között Mongólia fõvárosa Ulánbátor ad otthont a korosztályos seregszemlének. A mieinket a B-csoportba osztották be, ahol a két legnagyobb nemzet képviselõivel is találkoznak Földi Attila tanítványai. A magyar lányok ugyanis egy ötösbe kerültek az Ifjúsági Olimpia aranyérmesével, az Egyesült Államokkal és Oroszországgal. A csoportot Új-Zéland és Lengyelország teszi teljessé.

A csapatra több nagy feladat is vár nyáron. A Világbajnokság után augusztus 3-án és 4-én Szolnokon szurkolhatunk a magyar lányoknak. A jól megszokott helyszínen, a Tiszai Hajósok Terén rendezik a korosztályos Eb-selejtezõt.

A korosztályos kontinenstornára idén selejteznie kell a csapatunknak. Lettország, Svájc, Törökország, Litvánia és Görögország lesznek a lehetséges ellenfelek. A hat együttest két csoportba osztják, a csoportok 1-2. helyezettjei jutnak az elõdöntõkbe. A két szolnoki elõdöntõ gyõztese jut ki az Európa-bajnokságra. A kontinesntornát szeptember 6. és 8. között Tbilisziben rendezik.

Fotó: Tóth Ákos

Fotó: Tóth Ákos

Hirdetés