Hirdetés
Archivum

Munkába állt a francia válogatott:

:

Hirdetés

Kedden Saint-Girons városában megkezdte a felkészülést a 2018-as Világbajnokságra a francia válogatott. Az elsõ napokban erõnléti edzések, illetve közösség építõ programok várnak a keret tagjaira.

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall/

Az elõzetesen meghirdetett kerethez képest egy változás történt, Aby Gaye mûtött bokája miatt nem lehet ott a társaival. A Tarbes centere helyett egyelõre senkit nem hívott be a szakmai stáb, így 16 játékossal indult a munka.

„Ez az idõszak a fizikális felkészülésrõl szól, mert a játékosok között van olyan, akinek már három hónapja véget értek a bajnoki küzdelmek. Emellett eltöltünk pár napot a szabadban, hogy javítsuk a kohéziót, hiszen ez már egy új csapat.” – mondta röviden a helyszínen dolgozó újságíróknak Valérie Garnier szövetségi kapitány.

Nem véletlenül fogalmazott úgy Valérie Garnier, hogy ez már egy új csapat. A keret legrutinosabb tagja a 163 válogatottságnál járó klasszis center Sandrine Gruda. A 16 játékos között azonban már négy 1995 után született is szerepel, akiknek az elsõ Világbajnokságuk lehet az idei. „Ez a kettõs generáció lehetõvé teszi, hogy zökkenõmentesen adja át a rutinosabb generáció a stafétát a fiataloknak.” – tette hozzá Garnier.

Kommunikált cél a francia válogatottnál nincs, de az edzõnõ nyíltan fogalmazott az összetartás elsõ napját követõen. Érmet szeretne nyerni, ami Franciaországnak az 1953-as elsõ nõi kosárlabda Világbajnokság óta nem sikerült.

A felkészülési idõszakban augusztus 20-tól jönnek edzõmeccsek a franciák számára. Elõbb Olaszországot látják vendégül. Ezt követõen szeptember 7. és 9. között Párizsban lesz egy nagyszabású torna, ahol Lettországgal és Ausztráliával találkoznak. A Világbajnokságot megelõzõen még egy tornát rendeznek, amikor Szenegállal, Kanadával és a tervek szerint az ekkor már Európába érkezõ amerikai válogatottal mérkõznek. Ennek helyszíne Antibes lesz.

Hirdetés