Hirdetés
Archivum

Munkába állt a francia válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken Anglet városában megkezdte a felkészülést a francia válogatott, melyhez hétfõn már a bajnoki döntõben érdekelt játékosok is csatlakoztak.

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

Fotó: Facebook.com/EquipeDeFranceFeminineDeBasketBall

Pénteken még arányaiban hiányos kerettel, hétfõ délelõtt óta viszont gyakorlatilag teljes összeállításban készül a 2019-es Európa-bajnokságra a francia válogatott. A felkészülés elsõ szakaszának Anglet váorsa otthont. Valérie Garnier szövetségi kapitánynak joggal okozhatott fejfájást az elhúzódó bajnoki döntõ. A Lyon és a Lattes Montpellier csütörtök este vívta a trófea sorsáról határozó ötödik meccset. Az itt érintettek így pénteken nem is tudtak csatlakozni.

Jelenleg hiányzó a honosított Bria Hartley, aki a New York Liberty-nél a WNBA kötelezettségeinek tesz eleget és a tervek szerint majd június második hetében Rennes városában száll be a társakhoz. A bajnoki döntõben érdekelt hét játékos Marième Badiane, Ingrid Tanqueray, Ornella Bankole, Romane Bernies, Helena Ciak, Endy Miyem és Diandra Tchatchouang hétfõn viszont rendben bekapcsolódott az edzésekbe. Komoly sérült nincs a franciáknál. Valérie Garnier a helyszínen dolgozó újságíróknak hangsúlyozta, hogy az elsõ napok a fizikális felkészítésrõl szólnak. Igyekeznek azonos szintre hozni az eltérõ edzettségi állapotban lévõket.

A franciák elõször június 9-én és 10-én Mont-de-Marsan városában Ukrajnával játszanak két meccset. Ezt követõen Rennes új 4500 fõs arénája (Glaz Arena à Cesson-Sévigné) ad otthont egy tornának. Ezen Törökország, Oroszország és Szerbia vesz még részt. Zárásul pedig június 23-án az Európában túrázó kínai válogatottal mérik össze az erejüket.

A 19 fõs bõ keret: Valériane Ayayi, Marième Badiane, Ornella Bankole, Romane Bernies, Alexia Chartereau, Sara Chevaugeon, Helena Ciak, Olivia Epoupa, Marine Fauthoux, Sandrine Gruda, Bria Hartley, Marine Johannès, Magali Mendy, Sarah Michel, Marie-Michelle Milapie, Endy Miyem, Iliana Rupert, Ingrid Tanqueray, Diandra Tchatchouang.

Hirdetés