Hirdetés
Archivum

Munkába állt a franciák második csapata, mely a hétvégén a magyar válogatottat fogadja:

:

Hirdetés

Hétfõn Landerneau városában megkezdõdött a második számú felnõtt francia válogatott összetartása. Június 1. és 3. között a magyar válogatott is itt vendégeskedik majd.

Franciaországban kihasználva a nõi szakág komoly merítési lehetõségeit, a FIBA nagy tornáin látott világklasszis válogatott mellett egy, a mi szóhasználatunkkal élve „B” csapatot is összehívnak. Ez hivatalos elnevezéssel az Equipe de France A’ féminine. Nem cél nélküli itt sem a szakmai munka, hiszen innen is lehetõségük van a játékosoknak az elõrelépésre. Ráadásul azok mutathatják meg magukat, akik a korábbi években korosztályos szinten jól teljesítettek. Emellett az Egyesült Államokban tanuló, illetve a kisebb csapatok, akár alacsonyabb osztályokban jól szereplõk is itt kapnak lehetõséget.

Nagy eseményen is szerepelt már ez a válogatott. Tavaly õket láthattuk az elefántcsontparti Frankofón Játékokon, ahol magabiztosan nyerték a nõi kosárlabda tornát. Idén az együttest Jérôme Fournier az U20-as válogatott szövetségi kapitánya készíti fel. A stáb 16 fõs bõ keretet hívott össze az egyhetes összetartásra. Ennek végén kerül sor a mieink elleni három meccsre. Június 1-én pénteken este 19 órától, 2-án, szombaton 18 órától, míg 3-án vasárnap 16 órától csap össze a két gárda.

Az Equipe de France A’ féminine kerete: Ana Tadic (USO Mondeville), Angélina Turmel (COB Calais), Camille Lenglet (Nantes Rezé Basket), Clémentine Samson (Basket Club Saint-Paul Rezé), Elodie Naigre (Landerneau Bretagne Basket), Emmanuelle Tahane (Missouri University), Hortense Limouzin (Basket Landes), Maëva Djaldi Tabdi (Syracuse University), Magali Mendy (Uni Girona), Margaux Galliou-Loko (TSV 1880 Wasserburg), Marie Michelle Milapie (Basket Landes), Marie Paule Foppossi (Syracuse University), Marie-Bernadette Mbuyamba (Saint-Amand Hainaut Basket), Myriam Djekoundade (USO Mondeville), Pauline Lithard (Landerneau Bretagne Basket) és Tima Pouye (Tarbes Gespe Bigorre).

Hirdetés