Hirdetés
Archivum

Munkába állt a horvát válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõtõl közel egy hónapos edzõtáborba vonult a horvát válogatott. A kontinenstornáról lemaradó déli szomszédunknál 14 fõs keret állt munkába. Már a jövõ csapatát építik.

Fotó: hks-cbf.hr

hks-cbf.hr

A horvát felnõtt válogatott életében lezárult egy korszak, amikor novemberben eldõlt, hogy nem lesznek ott a kontinenstornán. A csapathoz visszahívták a kispadra Stipe Braliæot, aki 2008 és 2013 között már irányította a válogatottat. A vezetésével vívták ki a londoni olimpián való szereplést is. Braliæ azzal a szándékkal hívta össze a megfiatalított csapatot, hogy lássa kik lehetnek versenyképesek a novemberben kezdõdõ új válogatott versenyidõszakban. A stáb kiegészült Vedrana Grgin Fonsecával és Iva Borovic-csal.

A keretet nézve bekerült két USA-ban tanuló fiatal, Inja Butina és Marta Galiæ, ugyanúgy, ahogy az elmúlt években látott U20-as csapatainak legjobbjai. A rutint a Spanyolországban szereplõ Carmen Miloglav, a lengyelországi légiós-különítmény (Lea Miletiæ, Ana-Marija Begiæ, Klaudia Peri¹a) és az olasz élvonalban jó teljesítményt nyújtó Andrijana Cvitkoviæ adja.

A horvátok nyolc felkészülési meccset kötöttek le. Megmérkõznek Csehországgal, Szlovéniával, Bosznia-Hercegovinával, Lengyelországgal és Szlovákiával.
 

A horvát válogatott kerete

Nina Dediæ – A3 BASKET, ©
Ana Petrak – ®KK MEDVE©ÈAK
Lea Miletiæ – SLEZA WROCLAW
Mihaela Laziæ – ®KK BROD NA SAVI
Inja Butina – NCAA, SETON HALL UNIVERSITY
Marta Galiæ – NCAA, UNIVERSITY OF SAN FRANCISCO
Mia Ma¹iæ – ROMA ELITE
Carmen Miloglav – CAMPUS PROMETE
Klaudia Peri¹a – WIDZEW LODZ
Josipa Silov – ®KK SPLIT
Ivana Bla¾eviæ – CREMA
Andrijana Cvitkoviæ – UMBERTIDE
Ana-Marija Begiæ – ENERGA TORUN
Monika Bosilj – DURHAM PALATINATES

Hirdetés