Hirdetés
Archivum

Munkába állt a kanadai válogatott:

:

Hirdetés

Csütörtökön munkába állt a tenerifei Világbajnokságra készülõ kanadai válogatott. A keretben helyet kapott az elmúlt évadot Gyõrben töltõ Nirra Fields is.

Fotó: Twitter.com/CanBball

Fotó: Twitter.com/CanBball

A Világbajnokságot megelõzõ harmadik, egyben utolsó etapjához érkezett a kanadai válogatott felkészülése, amikor csütörtökön 15 fõs kerettel munkába álltak. A juharleveseknél minden ismert játékos, többek között Kia Nurse vagy éppen Natalie Achonwa is rendelkezésre áll.

Némileg szokatlanul még Lisa Thomaidis szövetségi kapitány is úgy fogalmazott a hivatalos sajtóközleményükben, hogy a tehetségeket tekintve minden idõk legmélyebb keretével dolgozhat. Magyar szempontból pedig külön kiemelendõ, hogy az elmúlt évadot hazánkban, Gyõrben töltõ Nirra Fields is lehetõséget kapott és jó esélye van a világbajnoki részvételre.

A kanadaiak a tenerifei seregszemlén Franciaországgal, Görögországgal és Dél-Koreával kerültek egy négyesbe. A felkészülés alatt jövõ hétvégén az Egyesült Államokba utaznak, ahol Bridgeportban a házigazda USA-val, illetve Japánnal szerepelnek egy kisebb erõfelmérõn. Ezt követõen pedig õk is részt vesznek az antibes-i szupertornán, ahol USA, Franciaország és Szenegál lesznek a riválisaik.

A kanadai válogatott 15 fõs kerete: Bridget Carleton, Jamie Scott, Katherine Plouffe, Kayla Alexander, Kia Nurse, Kim Gaucher, Miah-Marie Langlois, Michelle Plouffe, Miranda Ayim, Natalie Achonwa, Nayo Raincock-Ekunwe, Nirra Fields, Ruth Hamblin, Sami Hill és Shay Colley.

Hirdetés