Hirdetés
Archivum

Munkába állt a szerb válogatott:

:

Hirdetés

Hétfõn 15 játékossal megkezdte nyári edzõtáborát a 2019-es szerb-lett közös rendezésû Európa-bajnokságra készülõ szerb válogatott. Természetesen ezúttal is több olyan játékos szerepel a keretben, akik hazánkban játszanak a következõ évadban is vagy játszottak korábban.

Fotó: KSS.rs

Fotó: KSS.rs

A szerb válogatott tavaly az Európa-bajnokságról nem kvalifikálta magát a 2018-as Világbajnokságra. Ezt azt jelenti, hogy mivel házigazdaként alanyi jogon résztvevõi a jövõ évi kontinenstornának, így még egy évig tétmeccsek nem szerepelnek a programjukban. A januárban visszatérõ szövetségi kapitány Marina Maljkovic nem gyõzte hangsúlyozni a szerb szövetség közleményében, hogy gyakorlatilag az alapoktól teljesen újjá kell építeni a hátralévõ egy évben a válogatottat.

„Új identitás, új kémia létrehozása a feladat, meg kell szilárdítani a közösséget – mindent elkezdünk felépíteni az alapoktól, ami a 2015-ös Európa-bajnokságon és a 2016-os Olimpián jellemezte a csapatot.” – jelentette ki az edzõnõ, aki eredetileg 25 fõs bõ kerettel számolt. Sérülések és egyéb okok miatt végül 15-en tudták vállalni a nyári munkát. Õk Jelena Milovanoviæ, Sonja Petroviæ, Nevena Jovanoviæ, Sa¹a Èaðo, Aleksandra Crvendakiæ, Dragana Stankoviæ, Kristina Topuzoviæ, Sanja Mandiæ, Maja ©koriæ, Ivana Brajkoviæ, Aleksandra Stanaæev, Jovana Popoviæ, Tijana Cukiæ, Aleksandra Raèiæ és Ana Radoviæ.

„Vannak problémáink. Elõször is Danielle Page, Milica Dabovic és Dajana Butulija játékára már nem számíthatunk. Tamara Radocaj és Tina Jovanovic sérülés miatt nem áll rendelkezésre. Ana Dabovic szintén nincs itt, Tijana Ajdukovic-nak esküvõje volt. Sonja Petrovic és Jelena Milovanovic ugyan el tudott jönni Zlatibor-ba, de az orvosi stáb javaslata alapján rehabilitáción vesznek részt. Nem edzhetnek majd együtt a csapattal. Meg kell érteni, hogy ez már nem az a válogatott, ami korábban volt.” – mondta Maljkovic.

A szerb csapat ebben az összeállításban július 6-ig készül együtt a hagyományos zlatibor-i helyszínen. Ezt követõen július 11-én találkoznak ismét, de ekkor Belgrádban a rutinosabb játékosok és Marina Maljkovic nélkül. A korábban már meghirdetett kínai túrára fiatalokkal és Milos Paden másodedzõ vezetésével utaznak. Itt a házigazda mellett Ausztrália és Argentína lesznek a riválisok. A cél pedig egyértelmûen az Maljkovic nyilatkozata szerint, hogy a rutinosabb húzóemberek mellé megtalálják azokat a játékosokat, akikre a jövõ évi Európa-bajnokságon minõségi percek várnak.

Hirdetés