Hirdetés
3x3

Munkába állt az Egyesült Államok 3×3-as válogatottja:

:

Hirdetés

Szerdán Chicagóban megkezdte a felkészülést az indiai Bengaluru-ban megrendezésre kerülő 3×3-as olimpiai selejtezőre az Egyesült Államok válogatottja.

Az amerikai válogatott 11 fős bő keretet hirdetett, melyet Cierra Burdick, Layshia Clarendon, Natasha Cloud, Napheesa Collier, Stefanie Dolson, Kelly Faris, Allisha Gray, Linnae Harper, Kelsey Plum, Katie Lou Samuelson és Jackie Young alkot. Az olimpiai selejtező beosztását nézve az alapcsoportban majd Franciaország, Németország, Uruguay és Indonézia lesznek a riválisaik a március 18. és 22. között megrendezésre kerülő tornán.

A fenti névsorban Natasha Cloud olyan szempontból a legnagyobb név, hogy friss WNBA bajnokként csatlakozik a 3×3-hoz. Ezzel történelmet írva a friss szakág életében. Mint ismert, ősszel a Washington Mystics gárdájával ért fel a csúcsra. Az USA Basketball honlapja az edzőtábor nyitó napjáról egy portrét is közölt róla. Ebben Cloud sem titkolta, hogy még életében nem játszott tétmeccset 3×3-ban. Amikor arra kérték, hogy mutassa be a játékát, elsősorban a védőmunkáját emelte ki. Illetve azt, hogy a posztja irányító, de egy kicsit nagyobb, mint egy átlagos irányító, így könnyebben tud helyzetbe kerülni, amit igyekszik is kihasználni.

A 3×3-as szövetségi kapitány Kara Lawson a csapattársa volt, így került kapcsolatba Natasha Cloud a szakággal. Tavaly élete szezonját futotta a WNBA-ben. Már az alapszakasz 9.0 pont, 5.6 lepattanó átlaga is karriercsúcs volt számára. Erre pedig a rájátszásra még rá tudott pakolni, ahol 13.1 pont, 6.2 gólpassz és 3.4 lepattanó átlagot teljesített. Az USA Basketball portréjában Natasha Cloud felidézte, hogy Elena Delle Donne volt az elsők egyike, akinek elmondta, hogy behívták a válogatottba. Nagyon örült az elismerésének a washingtoni csapattársa, de arra figyelmeztette, hogy ez az időszak még az új játékhoz való alkalmazkodásról szól.

Képek:

Fotó: USA.Basketball

Hirdetés