Hirdetés
Utánpótlás

Munkába állt az ELTE-BEAC Újbuda junior csapata:

:

Hirdetés

Bár az elmúlt két hónapot is végigdolgozták, hétfőtől élesben is elindult az ELTE-BEAC Újbuda junior csapatának felkészülése a 2020-2021-es szezonra. Az elmúlt időszakról és a következő hetekről a csapat vezetőedzője, Horváth Bianka számolt be a klub honlapján.

Június elején indultak újra az edzéseink, eleinte heti 5, majd heti 3 napot dolgoztunk. Az volt a terv, hogy elsősorban egyéni edzések lesznek ebben az időszakban, de a lányoknak szemmel láthatólag nagyon hiányzott a kosárlabda, mert jellemzően nyolcan-tízen edzettünk minden alkalommal. Voltak persze közben, akik nyaraltak, a heti három edzést is úgy osztottuk be, hogy kedd és csütörtök között edzettünk, így hosszú hétvégéket lehetett pihenéssel tölteni. Ennek értünk most a végére, hétfőtől napi 2 edzéssel készülünk az új évadra. Délelőttönként elsősorban a technika csiszolásán, a dobásokon van a hangsúly, délután pedig taktikai jellegű edzéseket tartunk, emellett pedig heti 2-3, nagyjából negyven perces atlétikát, illetve konditermi munkát iktatunk be.

A csapat egyik erőssége lehet, hogy a lányok jól ismerik egymást és Biankát is, hiszen mindannyian játszottak már együtt. „A 2003-asok tavaly is a junioroknál játszottak, de a kadett korosztályban korábban nálam játszottak. Az öt 2004-es születésű lány harmadik éve játszik nálam. A három legtehetségesebb 2005-ös játékos pedig feljött a kadett csapatból a juniorok közé. Remélem, hogy így egy jó kis „egyveleget” alkotva leszünk sikeresek az idei évadban.”

A szezon kapcsán természetesen az utánpótlás korosztályban is sok a kérdőjel még, de a juniorok is bíznak benne, hogy októberben elstartolhat a bajnokság.

Egyelőre az biztos, hogy augusztus 10 és 15 között Egerben, a kadettekkel együtt edzőtáborozunk majd. Tervben vannak edzőmérkőzések és tornaszereplés is, de biztosat még nem tudunk. Úgy tűnik, selejteznünk nem kell majd, így bő két hónap áll rendelkezésünkre majd a felkészülésre.

Fotó: ELTE-BEAC Újbuda

Hirdetés