Hirdetés
Európa

Munkába állt az Európa-bajnok spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Kedden Palencia városában megkezdte a novemberi összetartását az Európa-bajnok spanyol válogatott. Lucas Mondelo együttesében nincsenek nagy változok.

Az Európa-bajnoki címét nyáron megvédő Spanyolország 2021-ben Franciaországgal közösen rendezi a kontinenstornát, így azon alanyi jogon résztvevő. Ennek megfelelően nem kell selejtezőt vívnia, ami óriási segítség a két leendő házigazdának. A spanyolok és a franciák így minden erőforrással a februári olimpiai selejtezőre, sikeres kvótaszerzés esetén pedig az ötkarikás játékokra tudnak koncentrálni.

Fotó: FEB

Ebben a novemberi időszakban a spanyolok pénteken és vasárnap felkészülési mérkőzésen látják vendégül a franciákat. Kétszer megismétlődik tehát a nyári Eb-döntő párosítása. A válogatott munkában most egy olyan szakaszban járnak a nagy nemzetek, amikor komoly átalakításokra, rendszerszintű változtatásokra nincs mód, hiszen az olimpiai álmok mindent felülírnak.

Az előbbiekben leírt jelenség látható a spanyoloknál, akik 15 játékossal kezdték meg a munkát. Az előzetesen kihirdetett kerethez képest változás, hogy María Araújo megsérült a Girona utolsó bajnokiján és nem tudott jönni. Az egyetlen újonc Maite Cazorla, míg a sérülés után visszatérőben lévő Alba Torrens szintén ott van a társakkal. Igaz, pályára nem fog lépni és külön rehabilitációs edzésmunkát végez.

A keret tagja az elmúlt szezonban Sopronban szereplő Queralt Casas. A legnagyobb hiányzó pedig a kontinenstorna MVP-je Astou Ndour, aki sérüléssel bajlódik.

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés