Hirdetés
Archivum

Munkába állt az U16-os válogatott:

:

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a magyar U16-os válogatott az augusztus második felében Litvániában, egészen pontosan Kaunasban megrendezésre kerülõ korosztályos Európa-bajnokságra.

A magyar válogatott tagjai vasárnap este találkoztak az MKOSZ székesfehérvári Edzõközpontjában. Hétfõn már két edzés szerepelt a programban. A csapat az augusztus 17. és 25. között a litvániai Kaunasban lebonyolításra kerülõ U16-os Európa-bajnokságra készül. A munkát 18 fõs bõ kerettel kezdte meg a szakmai stáb – tájékoztatta a lapunkat Sándor Ádám technikai vezetõ.

Jelenleg Székesfehérváron Boros Júlia, Csernik Zita, Dénes Anna, Ehmann Dalma, Galántai Alma, Habling Lara, Kababik Bianka, Kéita Aya Júlia, Kuncz Petra, Madár Eszter, Miklós Melinda, Mudra Viola, Ocsenás Flóra, Rakita Lili, Szerencsés Tamara, Tamás Jázmin, Vég-Dudás Anna és Vincze Nikolett dolgozik. Az együtteshez pedig majd az U17-es Világbajnokságot követõen Dombai Réka csatlakozik még.

Érdemes röviden összefoglalni az U16-os válogatottunk következõ heteinek prograját. A magyar csapat jövõ héten csütörtökig Székesfehérváron edzõtáborozik. Ezt követõen július 20. és 22. között a franciaországi Mulhouse városában egy nemzetközi torna szerepel a programban. Ekkor a házigazda mellett Németország és Oroszország lesz a rivális.

Hazaérkezést követõen másfél hetet ismét itthon tölt a válogatott. Augusztus 3. és 5. között pedig Törökországba utazik csapatunk egy újabb rangos tornára. Ekkor a hazaiak mellett Szlovákia és Dánia lesznek az ellenfelek. Közvetlenül az Európa-bajnokság elõtti hétvégén pedig Székesfehérváron Szerbiát látjuk vendégül két mérkõzés erejéig.

A magyar válogatott a kaunasi kontinenstornán a C-csoportba került, ahol sorrendben Olaszország, Horvátország és Lengyelország ellen lépnek pályára a lányok. Mint ismeretes a 2017-es esztendõben az U16-os leány válogatott a korosztályos Európa-bajnokságon Franciaországban a döntõig menetelt. Azt megelõzõen pedig ugyanabban az összeállításban a gyõri rendezésû Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) is ezüstérmes lett az együttes, melyet „Év Utánpótláscsapata” elismeréssel is jutalmaztak februárban.

Hirdetés