Hirdetés
3x3

Munkába állt az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Megkezdte a közvetlen felkészülést a július 1-én rajtoló U23-as 3×3-as Nemzetek Ligájára a magyar válogatott.

Mint ismert U23-as válogatottunk a Nemzetek Ligájában a Közép-Európai Konferenciában szerepel, ahol Ausztria, Csehország, Szlovákia és Szlovénia lesznek a riválisok. A magyar lányok július 1. és 3. között Pozsonyban, majd augusztus 2. és 4. között Szolnokon lépnek pályára.

A felkészülés szerdai kezdetén négy játékossal dolgozott Süle Krisztina. Ők Kovács Kitti, Madár Kata, Takács Emese és Varga Eszter. A keretből Tenyér Zsófia előre egyeztetett kötelezettség miatt hiányzik, míg Jáhni Zsófia, Pusztai Petra és Tóth Orsi jelenleg a felnőtt válogatottal készül a hétvégi nemzetközi tornákra. Ezekről az erőfelmérőkről bővebben ITT írtunk.

Az U23-as válogatottnak nem ez az első összetartása. Május végén már több napot töltött együtt a csapat. Akkor Süle Krisztina, szövetségi kapitánnyal készítettünk egy átfogó beszélgetést, értékelve a közös munka tapasztalatait. Nagy verseny zajlik a hatos versenyző keretbe kerülésért. Azok a játékosok, akik a felnőtt válogatottal nem dolgoznak, éppen azért álltak munkába, hogy játékba lendüljenek, mire a felnőttből visszatérők becsatlakoznak. A két csapat egyébként hasonló játékrendszert, elveket alakított ki, így az átjárás a biztosított.

A Nemzetek Ligája május végén már elrajtolt. Május 30. és június 1. között Tel-Avivban a Dél-Európai Konferenciában rendeztek három tornát, melyből kettőt Törökország, egyet Olaszország nyert meg. A konferenciák győztesei alanyi jogon kvalifikálják magukat a szeptemberi konstancai nagydöntőbe, mely kiemelkedő pontszerzési lehetőség a nemzetek számára.

Hirdetés