Hirdetés
Archivum

Munkába állt az U23-as spanyol válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken Leon városában munkába állt az U23-as spanyol válogatott. A keret tagja a Sopron Basket légiósa Angela Salvadores.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, elõször került összehívásra U23-as spanyol válogatott a nõi vonal szakmai vezetõjeként dolgozó Jose Ignacia Hernandez kezdeményezésére. A csapat Leon városában edzõtáborozik párhuzamosan a soproni U20-as Európa-bajnokságra készülõ korosztályos válogatottjukkal. A fenti kép Kasztília és Leon Kosárlabda Szövetségének Twitter oldalára már itt készült. Angela Salvadores az U20-as együttes egyik nagy reménységével, az Egyesült Államokban tanuló Lucia Alonso-val látható.

Az U23-as válogatott számára nagy torna nem szerepel a programban. Ugyanakkor nem tét nélküli a munka, hiszen várhatóan lesznek, akik a tenerife-i Világbajnokságra készülõ nagyválogatott bõ keretében is lehetõséget kapnak a bizonyításra. Ráadásul négyen, Laia Flores, Marina Lizarazu, Laura Quevedo és Nogaye Lo vesznek részt a Mediterrán Játékok 3×3-as tornáján. Az U23-as válogatott szakmai munkáját egy fiatal és ambiciózus szakmai stáb irányítja. A vezetedzõ Eric Suris, a bajnoki ezüstérmes Spar Citylift Girona mestere. Segítõje pedig a Cadi la Seu alakulatánál solgozó Bernat Canut.

Ahogy a lenti videó is mutatja, a hangulatra nem lehet panasz. Az összetartás során az U20-as válogatottal is összeméri az erejét a csapat. Erre a találkozóra a szakmai stábok megállapodása szerint szerdán kerül sor.

Hirdetés