Hirdetés
Archivum

Munkába állt az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

Pénteken munkába állt az Universiade válogatott. Horváth József és Sterbenz Tamás már a jövõ évi egyetemi Világjátékokon való szereplést készíti elõ.

Az egyetemi kosárlabdát tekintve a válogatottak számára az idei évben világverseny nem szerepel a programban. Az idei nyár az intézményi csapatok küzdelmérõl és az Európai Egyetemi Játékokról szól. Ez azonban nem jelenti azt, hogy az Universiade válogatottnál ne lenne szükség nyári összetartásra. Horváth József és Sterbenz Tamás 25 fõs bõ keretet állított össze olyan játékosokból, akik jövõ nyáron számításba jöhetnek a Nápolyban megrendezésre kerülõ Universiadén való szereplést tekintve.

A bõ keret nagy merítésbõl dolgozik, de sérülések és egyéb kötelezettségek miatt többen nem vehetnek részt az egyhetes edzõtáborban. Ott jelenleg 13-an dolgoznak. Szerepelnek a bõ névsorban ugyanis olyan játékosok, akik még az U20-as válogatott tagjai. Ebbõl a korcsoportból azonban a következõ évre már kiöregedve az Universiade válogatottban folytathatják. Ugyanúgy találunk az összeállításban a májusban edzõtáborozó felnõtt válogatottból játékosokat, akik életkoruk és tanulmányi státuszuk alapján szintén bevethetõek lehetnek a nápolyi megmérettetésen. Akik ezt a két csoportot alkotják, természetesen most nincsenek ott az összetartáson.

A magyar válogatott pénteken Budapesten találkozott – mondta el lapunknak Tahin Péter technikai vezetõ. A Testnevelési Egyetem edzõképzõjén pénteken és szombaton demó-csapatként segítették a munkát a lányok, akik ezt követõen szombat délután költöztek az MKOSZ székesfehérvári Edzõközpontjába. A 13 fõs keret itt péntekig dolgozik napi két edzéssel. Fontos idõszak ez a szakmai stáb számára, hiszen rendszeres edzésmunka közben nyílik lehetõség felmérni, hogy kik lehetnek bevethetõek a jövõ évi nagy erõpróbán.

Két felkészülési meccs is szerepel a programban. A július közepétõl Coimbrában megrendezésre kerülõ Európai Egyetemi Játékokra hangoló TFSE gárdájával mérkõzik az Universiade válogatott. Elõbb csütörtök délután, majd pénteken délelõtt kerül sor ezekre a találkozókra.

Az Universiade válogatott 2018-as nyári összetartásán résztvevõ játékosok névsora: Benke Sára, Doktor Anna, Farkas Fanni, Foltin Blanka, Herman Alíz, Jakubovics Dóra, Kocsis Fanni, Kuttor Enikõ, Raus Vivien, Szeli Dorina, Varga Barbara és Vörösházi Jázmin.

Hirdetés