Hirdetés
Magyarország

Munkába állt az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

Csütörtökön munkába állt Székesfehérváron az MKOSZ Edzőközpontjában az Universiade válogatott, mely egyhetes összetartáson vesz részt.

Magyar Bianka, szövetségi kapitány lapunknak elmondta, hogy vizsgák és kisebb sérülések miatt 10 fős kerettel dolgozik a stáb. A magyar csapat jövő héten szerdán és csütörtökön két felkészülési mérkőzést vív Portugáliában, Pombal városában.

A válogatott keretét Angyal Barbara, Baffy Fanni, Bernáth Réka, Burján Laura, Dúl Panka, Gereben Lívia, Király Andrea, Kiss Angelika, Mérész Beatrix és Varga Sára alkotja.

Lapunkban is nagy terjedelemben írtunk arról, hogy a 2021-ről 2022-re halasztott – a kínai Csengtu (Chengdu) városában megrendezésre kerülő – Egyetemi Világjátékokat újabb egy évvel eltolta a Nemzetközi Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (FISU). Az esemény így a 2023-as jekatyerinburgi seregszemle helyére került a nemzetközi eseménynaptárban.

Az újabb halasztásra a Covid miatt került sor, de jövő nyáron egyébként is megüresedett egy időpont, ahol helyet kaphatott a kínai esemény. A háborús agresszió miatt szankciók alatt álló Oroszország ugyanis nem rendezhette volna meg az Universiadét.

Az Egyetemi Világjátékok újabb elhalasztása ellenére fontos, hogy a játékosok és a stáb tudjon együtt dolgozni. Ráadásul hasznos erőfelmérő vár a mieinkre, hiszen Portugáliának erős egyetemi programja van. A 2019-es nápolyi Universiadén bronzérmet szereztek és ezzel legjobb európai csapat lettek. 2017-ben pedig a 9. helyen zártak. Akkor éppen a mieinket múlták felül a helyosztón.

A magyar válogatotthoz hasonlóan a portugálok is egyhetes összetartást iktattak a programjukba. Ők pénteken kezdték meg a munkát 16 fős kerettel. A jelenlegi válogatottjukban négy olyan játékos szerepel, aki az Egyesült Államokban tanul. A csapatuk döntően a tavalyi U20-as FIBA European Challenger versenyen szereplő gárdára épít.

Hirdetés