Hirdetés
Archivum

Munkába állt az Universiade válogatott:

:

Hirdetés

Szombaton megkezdte a felkészülést az Universiade válogatott. A 2019-es egyetemi Világjátékokat Nápolyban rendezik július 3. és 14. között.

Az MKOSZ székesfehérvári edzõközpontjában kezdte meg a munkát az Universiade válogatott. A szakmai stáb, mely Horváth József és Dr. Sterbenz Tamás mellett a TFSE vezetõedzõjével Magyar Biankával egészült ki az idei évre, 19 fõs bõ keretet hirdetett. Tahin Péter technikai vezetõ lapunknak elmondta szombaton, hogy az elsõ napon 11 játékos állt edzésbe. Õk Aho Nina, Bach Boglárka, Bakó Patrícia, Benke Sára, Kocsis Fanni, Kovács Vanessza, Kuttor Enikõ, Raus Vivien, Szücs Lilla, Szücs Réka és Tóth Tímea. A fenti kép rögtön az elsõ foglalkozást megelõzõen készült. A lányok ezt elküldték Gereben Líviának, ezzel is erõt, kitartást kívánva a súlyos betegséggel küzdõ társuknak.

A kerethez hétfõn csatlakoznak a jelenleg is zajló Hepp Kupa négyes döntõn szereplõ játékosok. Õk a TFSE-bõl Kováts Gabriella, Varga Barbara és Vörösházi Jázmin, Tatabányáról pedig Doktor Anna. A szakmai stáb a rendelkezésre álló 15 fõvel péntek délig dolgozik együtt a májusi összetartás alkalmával. A keretet a még Egyesült Államokban tartózkodó Kaposi Pálma, illetve Nagy Dorottya és a felnõtt válogatottal dolgozó Török Ágnes és Lelik Réka teszi teljessé. A játékosok az összetartás pénteki lezárásakor edzéstervet kapnak melyet követve dolgozhatnak a következõ edzõtáborig. A közvetlen felkészülés az Universiadéra június 17-én kezdõdik Sopronban.

A szakmai bizottsággal, illetve a korosztályos válogatottak stábjaival egyeztetve az a megállapodás született, hogy az Universiade együttes közvetlenül a felnõtt válogatott mögött amolyan „B válogatott” szerepét tölti be a jövõben. Ezzel is arra ösztönözve a játékosokat, hogy az érettségit követõen folytassák tanulmányaikat. Ráadásul versenyzési lehetõséget tud biztosítani ez a csapat abban a kritikus idõszakban, amikor a korosztályos válogatottakból a feltörekvõ fiatalok már kiöregedtek, de még a felnõtt válogatott ajtaján nem tudnak belépni.

Visszakanyarodva az Unievrsiádéra. A csapat tehát június 17-én találkozik Sopronban, ahol június 22-ig tartózkodik. A folytatásban visszatér Budapestre a küldöttség, majd innen útra kel a romániai Targovistére, ahol a házigazdával két felkészülési meccset vív. A csapatunk június 26-án érkezik haza és erre az idõszakra már megnevezi a szakvezetés a 12 fõs utazó keretet. Az Universiadét megelõzõ sportolói eskütételre június 27-én kerül sor. A csapat pedig ezután útra kel Nápolyba, ahol a tornát megelõzõen még felkészülési mérkõzéseket igyekszik a stáb beiktatni a programba. Tahin Péter elmondta lapunknak, hogy ennek érdekében a finn és a portugál válogatottal vették fel elõzetesen a kapcsolatot.

Az Universiade csoportmérkõzései július 3-án, szerdán kezdõdnek. A nyitó napon 13 órától Csehország lesz a rivális, másnap július 4-én japánnal mérkõznek a mieink 17 óra 30 perctõl. Július 5-én pénteken pedig 10 óra 30 perctõl Ukrajna ellen zárjuk a csoportkört. A 16 csapatos tornán négy darab négyesben mérkõznek a válogatottak. A csoportokban az elsõ két pozíciót megszerzõk folytatják a 1-8. helyért, a harmadikak és a negyedikek pedig 9-16. helyért.

Hirdetés