Hirdetés
Európa

Munkába álltak a magyarországi légiósok hazájuk válogatottjaiban:

:

Hirdetés

Hétfőn estére minden érintett válogatottnál összeálltak a keretek és elindult a munka a 2023-as Európa-bajnokság selejtezőjének utolsó két játéknapja előtt. Magyarországról is több légiós csatlakozott hazája válogatottjához. Európai körkép.

Az A-csoportban Németország és Észak-Macedónia is magyar kötődésű válogatott. A német nemzeti csapatban a BKG PRIMA Natura Szigetszentmiklós klasszisát, Ama Degbeon-t követhetjük. Észak-Macedónia válogatottjában pedig az NKA Universitas PEAC alakulatát erősítő Ilina Selcova szerepelne. A játékos kapcsán minap adtak tájékoztatást a pécsiek, hogy sérülés miatt kénytelen kihagyni ezt a FIBA ablakot.

Fotó: instagram.com/dbb_basketball/

A B-csoportban Ukrajna és Litvánia válogatottja szerepel a magyar kötődésű gárdák közül. Az ukrán együtteshez szakember utazott hazánkból, hiszen a szövetségi kapitány Srdjan Radulovic, a Sportdarázs-SMAFC vezetőedzője. A háború miatt az ukránok székhelye ebben a FIBA-ablakban is Rigában van.

Fotó: fbu.ua

A litván csapatban pedig a DVTK HUN-Therm centerét Monika Grigalauskytėt követhetjük.

Fotó: ltu.basketball

Az E-csoportban a szerb és a horvát válogatottban is van magyar kötődés. A szerb nemzeti csapat bő keretében szerepel Dragana Stankovic a Sopron Basket csapatából, az NKA Universitas PEAC gárdáját erősítő Ivana Katanić és Nadija Smailbegović a Vasas Akadémiáról. A szerb válogatott a minap készített a törökországi és szíriai földrengés áldozatait támogató videót. Az alábbi felvétel abból származik.

A horvát válogatottnál Ana Vojtulek, az E.ON ELTE-BEAC centerének játékára számítanak.

Fotó: Marin Susic – hks-cbf.hr

Az F-csoportban Montenegrót erősíti Milica Jovanovic. A DVTK HUN-Therm sztárjáról múlt héten írtuk meg, hogy újra edzésbe állhatott a sérülése után. A montenegrói szövetség tájékoztatása szerint még nem fog játszani, de ahogy a mellékelt fotó is mutatja, ott van a csapattal.

Fotó: reprezentacija.me

A G-csoportban a brit válogatottat és a DVTK HUN-Therm centerét, Cheridene Green-t figyelhetjük majd.

A H-csoportban szerepel a szomszédos Szlovákia. Náluk hazánkból ezúttal Sabina Oroszova, a SERCO UNI-Győr játékosa és Nikola Dudasova, az Atomerőmű KSC Szekszárd közelmúltban szerződtetett légiósa kap lehetőséget.

Fotó: facebook.com/SlovakBasket

Hirdetés