Hirdetés
Archivum

Munkába álltak a svédek:

:

Hirdetés

Megkezdte a felkészülést a svéd válogatott a 2019-es Európa-bajnokságra.

Fotó: Facebook.com/basketlandslagen

Fotó: Facebook.com/basketlandslagen

A svéd válogatott május 25-én állt munkába. Az elõzetesen meghirdetett 18 fõs keretükbõl 14-en már a nyitányon rendelkezésre álltak. Az elmúlt évedban hazánkban szereplõk közül Frida Eldebrink és Danielle Hamilton Carter lehetett ott a csapattal, míg Amanda Zahui majd június folyamán érkezik meg New Yorkból.

Svédországban a cél az olimpiai selejtezõtorna elérése. Bizakodóak, hiszen az Eldebrink-ikperpár, Amanda Zahui vagy éppen Farhiya Abdi képességei elvitathatatlanok. Már helyet követelt a legjobbak között a nagy tehetségük Klara Lundquist, aki éppen a napokban írta alá elsõ profi szerzõdését a francia élcsapat Lattes Montpellier-vel.

Többen idézték Svédországban Paul Nilsen szakírót, aki az elsõ erõsorrendjében a harmadik helyre tette a válogatottjukat az Európa-bajnokság hivatalos honlapján. Nem zárta ki annak a lehetõségét, hogy a belgák 2017-es meneteléséhez hasonlóan odaérhetnek a dobogóra. A svédek 2015-ben éppen hazánkban messze elmaradtak a várakozásoktól, majd 2017-re ki sem jutottak. Így például a rutinos sztárjaik közül Abdi vagy éppen Zahui sem szerepeltek még kontinenstornán. Elõször láthatjuk majd az Egyesült Államokban tanuló és edzõdõ Regan Magarity-t, aki a Virginia Tech-en végzõs, a Connecticut Sun pedig Draftolta a WNBA-be.

A kontinenstorna elõtti mérkõzéseket tekintve az elõttünk álló hétvégén szerepelnek majd Moszkvában az orosz válogatott vendégeként. Idén is jönnek edzõtáborozni a szomszédos Szlovéniába, ahol a hazaiak mellett a britekkel is összemérik az erejüket. Ezen felül pedig egy spanyolországi túra is szerepel a terveik között. Az Eb-n Montenegró, Franciaország és Csehország lesz a riválisuk a csoportkörben.

Fotó: Facebook.com/basketlandslagen

Fotó: Facebook.com/basketlandslagen

Hirdetés